Go Back
+ servings
Gratineret kartoffelfad
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Gratineret kartoffelfad

Gratineret kartoffelfad er nemt tilbehør! Kartofler, bønner og flåede tomater hygger sig i ovnen med ost. Et sundere alternativ til flødekartofler.
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler*
  • 300 g grønne bønner*
  • 1 dåse hakkede flåede tomater*
  • 3 dl kogende vand*
  • 1 hønseboullionterning*
  • 1/2 tsk salt*
  • 1/2 spsk oregano*
  • 100 g revet ost f.eks. mozarella*

Sådan gør du

  • Tag bønnerne ud af fryseren og lad dem tø mens du gør kartoflerne klar.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Skær de nu lettøede bønner i mindre stykker.
  • Kom kartofler og bønner i et ildfast fad.
  • Fordel de flåede tomater i fadet.
  • Opløs boullionterningen i det kogende vand.
  • Drys med oregano og salt og hæld boullion over.
  • Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen.
  • Bages ved 200 grader i ca. 45 min til osten er smeltet og kartoflerne er møre.