Gratineret kartoffelfad
Gratineret kartoffelfad er nemt tilbehør! Kartofler, bønner og flåede tomater hygger sig i ovnen med ost. Et sundere alternativ til flødekartofler.
Antal: 4 personer
- 500 g kartofler*
- 300 g grønne bønner*
- 1 dåse hakkede flåede tomater*
- 3 dl kogende vand*
- 1 hønseboullionterning*
- 1/2 tsk salt*
- 1/2 spsk oregano*
- 100 g revet ost f.eks. mozarella*
Tag bønnerne ud af fryseren og lad dem tø mens du gør kartoflerne klar.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Skær de nu lettøede bønner i mindre stykker.
Kom kartofler og bønner i et ildfast fad.
Fordel de flåede tomater i fadet.
Opløs boullionterningen i det kogende vand.
Drys med oregano og salt og hæld boullion over.
Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen.
Bages ved 200 grader i ca. 45 min til osten er smeltet og kartoflerne er møre.