Go Back
+ servings
Panzanella
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Grillet panzanella

Panzanella - italiensk salat med tomater, brødtern og grillede squash, auberginer og peberfrugt. En superlækker og fyldig salat, der passer godt til sommerens grill.
Ret: Grill, Tilbehør
Keyword: grillede grønsager, grillet aubergine, måltidssalat, salat til grillmad, tilbehør til grill, tomatsalat
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 -2 peberfrugt
  • 4-5 tykke skiver daggammelt brød gerne langtidshævet
  • 1 dåse flåede hakkede tomater (eller 5-6 modne tomater i tern)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 100 g smuldret feta

Sådan gør du

  • Skær aubergine og squash i 1/2 cm tykke skiver. Læg dem på et fad, dryp med olivenolie og drys med salt og peber.
    Panzanella
  • Skær peberfrugten i mindre stykker og brødet i tykke skiver.
  • Tænd grillen og læg alle grønsagerne på. Grill 3-4 minutter på hver side, pas på de tyndeste skiver auberginer, de bliver let sorte.
    Panzanella
  • Brødet skal først af, dernæst peberfrugt, så squash og aubergine.
  • Mens grønsagerne griller, hælder du tomater, presset hvidløg, salt og peber samt plukket basilikum i en skål.
  • Når brødet er grillet færdigt, skæres eller rives det i mundrette stykker og blandes i tomatsaucen. Tilsæt dernæst grønsagerne.
  • Vend det hele sammen og læg det over på et serveringsfad. Top med feta, ekstra basilikum og dryp med olivenolie.
  • Lad panzanellaen stå og trække mens du griller en god bøf.