3 opskrifter på guacamole
Guacamole er en lækker avocadocreme, der er genialt tilbehør til både TexMex og mange andre retter. Her får du guacamole i 3 forskellige udgaver.
Ret: Tilbehør
Køkken: Mexikansk
Glat guacamole
- 2 avocado
- 2-3 spsk creme fraiche 9%
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed presset hvidløg eller 1 tsk hvidløgspulver
- salt
Grov guacamole med hytteost
- 2 avocado
- 1 1/2 - 2 dl hytteost
- 1/2 revet løg
- 1 fed presset hvidløg eller 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk citronsaft
- salt
Fyldig guacamole med hytteost og tomater
- 2 avocado
- 1 1/2 - 2 dl hytteost
- 1/2 revet løg
- 1 fed presset hvidløg eller 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk citronsaft
- 2 tomater i tern
- salt
Glat guacamole
Skær avocadoen i tern og kom den i en skål.
Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele glat med en stavblender. Alternativt kan du komme det hele i en blender.
Du kan øge mængden ved at tilsætte mere creme fraiche, men så nedtones smagen af avocado.
Grov guacamole med hytteost
Skær avocadoen i tern og kom den i en skål. Mos avocadoen med en gaffel.
Riv løget og kom det i skålen.
Pres hvidløg og tilsæt det.
Tilsæt hytteost og bland det hele godt sammen.
Smag til med citronsaft og salt.
Fyldig guacamole med hytteost og tomater
Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Fjern kernerne og skær kødet i tern.
Lav en grov guacamole med hytteost.
Rør tomaterne i guacamolen til sidst.