Go Back
+ servings
Marrokansk kylling med couscous. Nem alt-i-en-ret.
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Marrokansk kylling med couscous

Marrokansk kylling med couscous og grønsager er en skøn, varmende gryderet med smage, der minder om det marrokanske køkken. Appelsinsaft, oliven og mynte afrunder smagen perfekt, men kan sagtens undlades.
Ret: Aftensmad
Keyword: couscous, Kyllingebryst, kyllingefilet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g hvidkål
  • 3 gulerødder*
  • 1 løg*
  • 400 g kyllingefilet i strimler*
  • 1 spsk olie*
  • 1 dåse flåede tomater*
  • 2 dl hønsefond 2 dl vand og ½ hønseboullionterning*
  • 1 spsk citronsaft*
  • 2 tsk gurkemeje*
  • 1 tsk spidskommen*
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber*

Couscous

  • 3 dl couscous* + 4 dl vand kan erstattes af almindelige ris* eller blomkålsris
  • 4 dl vand
  • 1 tsk salt

Til servering

  • 50 g oliven
  • 1 appelsin kan udelades
  • frisk mynte kan udelades

Sådan gør du

  • Snit hvidkål fint. Skær gulerødder i skiver. Skær løget i både.
  • Svits kødet i olie til det får lidt farve. Det tager 5-7 minutter.
  • Svits hvidkål, gulerødder og løg med til de er møre, men stadig har bid.
  • Tilsæt hønsefond, flåede tomater, citronsaft, gurkemeje og spidskommen.
  • Lad snurre under låg 10 minutter. Pas på det ikke brænder på! Måske skal det have lidt ekstra væske.
  • Smag til med salt og peber.

Couscous

  • Hæld couscous i en skål og drys med salt. Hæld kogende vand på og lad couscous’en stå i 10 minutter under låg. Løsn den med en gaffel inden servering.

Servering

  • Server marrokansk kylling ovenpå couscous.
  • Pynt med oliven, appelsin og mynte - efter smag og behag.