Marrokansk kylling med couscous
Marrokansk kylling med couscous og grønsager er en skøn, varmende gryderet med smage, der minder om det marrokanske køkken. Appelsinsaft, oliven og mynte afrunder smagen perfekt, men kan sagtens undlades.
Ret: Aftensmad
Keyword: couscous, Kyllingebryst, kyllingefilet
Antal: 4 personer
- 300 g hvidkål
- 3 gulerødder*
- 1 løg*
- 400 g kyllingefilet i strimler*
- 1 spsk olie*
- 1 dåse flåede tomater*
- 2 dl hønsefond 2 dl vand og ½ hønseboullionterning*
- 1 spsk citronsaft*
- 2 tsk gurkemeje*
- 1 tsk spidskommen*
- 1 tsk salt og friskkværnet peber*
Couscous
- 3 dl couscous* + 4 dl vand kan erstattes af almindelige ris* eller blomkålsris
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
Til servering
- 50 g oliven
- 1 appelsin kan udelades
- frisk mynte kan udelades
Snit hvidkål fint. Skær gulerødder i skiver. Skær løget i både.
Svits kødet i olie til det får lidt farve. Det tager 5-7 minutter.
Svits hvidkål, gulerødder og løg med til de er møre, men stadig har bid.
Tilsæt hønsefond, flåede tomater, citronsaft, gurkemeje og spidskommen.
Lad snurre under låg 10 minutter. Pas på det ikke brænder på! Måske skal det have lidt ekstra væske.
Smag til med salt og peber.