Valnøddetærte
Skøn valnøddetærte til dessert eller eftermiddagskage med dejlig smag af valnødder, sirup og kanel. Server tærten lun med en klat creme fraiche.
Ret: Dessert, Kage
Keyword: Tærte, valnødder
Antal: 8 personer
Tærtedej
- 125 g koldt smør
- 185 g hvedemel
- 75 g sukker
- 1 æg
- lidt salt
Valnøddefyld
- 300 g valnødder
- 2 æg
- 2,5 dl sirup
- 1 spsk rom
- 2 spsk smeltet smør
- 2 spsk mel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk salt
Til servering
- creme fraiche 18% eller 38%
Tærtedej
Kom mel, sukker og lidt salt i en skål.
Skær smørret i små tern og kom det i skålen. Smuldr det med fingrene til det er helt findelt og det ligner fintrevet ost.
Kom ægget i og saml hurtigt dejen.
Lad dejen hvile i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 almindelig varme.
Rul dejen ud og kom den i en tærteform.
Forbag tærteformen ved 175 grader i 10 minutter.
Valnøddefyld
Skru ovnvarmen op til 190 grader almindelig varme.
Rist valnødder på en tør pande ved mellemvarme. Pas på ikke at give dem for meget, de kan hurtigt blive sorte. Lad dem køle helt af.
Hak valnødder groft og fordel dem på den forpagte tærtedej.
Bland de øvrige ingredienser - æg, sirup, rom, smeltet smør, mel, vaniljesukker,kanel og salt - og fordel over valnødderne.
Bag tærten ved 190 grader i 40-45 minutter.
Efter 20 minutter kan det være en god ide at dække tærtekanten med alufolie, for at undgå kanterne brænder.
Server tærten lun med lidt creme fraiche.