Go Back
+ servings
Valnøddetærte
Udskriv
4 fra 1 stemme

Valnøddetærte

Skøn valnøddetærte til dessert eller eftermiddagskage med dejlig smag af valnødder, sirup og kanel. Server tærten lun med en klat creme fraiche.
Ret: Dessert, Kage
Keyword: Tærte, valnødder
Antal: 8 personer

Ingredienser

Tærtedej

  • 125 g koldt smør
  • 185 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • lidt salt

Valnøddefyld

  • 300 g valnødder
  • 2 æg
  • 2,5 dl sirup
  • 1 spsk rom
  • 2 spsk smeltet smør
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt

Til servering

  • creme fraiche 18% eller 38%

Sådan gør du

Tærtedej

  • Kom mel, sukker og lidt salt i en skål.
  • Skær smørret i små tern og kom det i skålen. Smuldr det med fingrene til det er helt findelt og det ligner fintrevet ost.
  • Kom ægget i og saml hurtigt dejen.
  • Lad dejen hvile i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 175 almindelig varme.
  • Rul dejen ud og kom den i en tærteform.
  • Forbag tærteformen ved 175 grader i 10 minutter.

Valnøddefyld

  • Skru ovnvarmen op til 190 grader almindelig varme.
  • Rist valnødder på en tør pande ved mellemvarme. Pas på ikke at give dem for meget, de kan hurtigt blive sorte. Lad dem køle helt af.
  • Hak valnødder groft og fordel dem på den forpagte tærtedej.
    Valnøddetærte
  • Bland de øvrige ingredienser - æg, sirup, rom, smeltet smør, mel, vaniljesukker,kanel og salt - og fordel over valnødderne.
  • Bag tærten ved 190 grader i 40-45 minutter.
  • Efter 20 minutter kan det være en god ide at dække tærtekanten med alufolie, for at undgå kanterne brænder.
    Valnøddetærte
  • Server tærten lun med lidt creme fraiche.