Go Back
+ servings
Vegetarisk grønsagssuppe med kokos og mango
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Grønsagssuppe med mangosalsa

Smagfuld grønsagssuppe med nudler og kokosmælk. På toppen er en frisk mangosalsa, der sætter et skønt prik over i'et på suppen.
Ret: Suppe
Keyword: kokosmælksuppe, nudelsuppe, salsa med mango, Suppe med grønsager, suppe med kokosmælk, suppe med nudler
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl snittede grønsager - hvidkål spidskål, gulerødder, squash, blomkål, broccoli, peberfrugt, porrer, løg, fennikel...
  • 5 dl vand*
  • 1 dåse okosmælk*
  • 2 boulionterninger høns eller grønsag*
  • 4 ruder nudler + kogende vand
  • evt en rest kogt eller stegt kylling eller kødboller fra frost

Mangosalsa

  • 1/2 mangofrugt i tern
  • 1/2 bundt forårsløg eller 1/2 finthakket rødløg*
  • 1 tsk sambal oelek* eller 1/2 finthakket rød chili
  • 1-2 spsk limesaft*
  • Evt. et par dryp fiskesauce

Sådan gør du

  • Snit alle grønsagerne fint og læg dem i en stor gryde. Hæld vand på og damp grønsagerne møre (måske skal der en anelse mere vand til, men pas på med at hælde for meget vand i). Det tager ca. 8-12 minutter.
  • Tilsæt boulionterninger og rør til de er opløst. Tilsæt kokosmælk og varm igennem.
  • Tilsæt evt. kylling eller kødboller.
  • Smag til.
  • Mens suppen koger, skæres mangoen i tern og forårsløg/løg finthakkes. Bland det sammen med chili og tilsæt limesaft samt evt. fiskesauce.
  • Nudlerne lægges i en skål og overhældes med kogende vand.
  • Læg 1 portion nudler i hver suppeskål. Overhæld med suppe - sørg for der kommer både grønsager og suppe i hver skål.
  • Top med en god skefuld mangosalsa og server med groft brød.