Go Back
+ servings
Grønkålssalat
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Grønkålssalat med bulgur, feta og granatæblekerner

Bland frisk grønkål med bulgur, top med cremet feta og sprøde granatæblekerner. Så har du en lækker og sund vintersalat.
Ret: Tilbehør
Keyword: bulgursalat, salat med grønkål, tilbehør til julemad, vintersalat
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g frisk grønkål
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vand
  • lidt salt

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 spsk sukker eller honning
  • salt og peber

Topping

  • 50 g feta jeg bruger Puck
  • 1/2 granatæble brug kun kernerne

Sådan gør du

  • Start med at koge bulguren: Kom bulgur, vand og salt i en gryde. Kog bulguren i 12 minutter og lad den stå i 12 minutter mere under låg.
  • Lad bulguren køle af og brug en gaffel til at løsne kornene fra hinanden.
  • Træk bladene af ribbene og skyl grønkålen grundigt.
  • Hak grønkålen - groft eller fint som du ønsker det.
  • Kom alle ingredienserne til dressingen i en jævningsryster eller syltetøjsglas med låg. Ryst dressingen godt sammen og smag til.
  • Kom grønkål og dressing i en skål og masser grønkålen mellem hænderne. Det gør, at grønkålen blødgøres lidt og er nemmere at spise.
  • Bland den afkølede bulgur i grønkålen.
  • Smuldr feta over salaten og top med granatæblekerner.