Go Back
+ servings
Rosenkålssalat
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Rosenkålssalat med tranebær og mandler

Rosenkålssalat er et rigtig godt bud på en frisk og dejlig salat, der passer godt til de tungere vinterretter. Rosenkål smager dejligt når det snittes fint.
Ret: Tilbehør
Keyword: salat med rosenkål, vintersalat
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 3/4 dl mandler
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 2-3 spsk revet parmesan efter smag

Dressing

  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk appelsinsaft gerne alm. appelsinjuice
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rist mandlerne på panden ved middelvarme i ca 10 minutter. Pas på de ikke brænder på. Lad dem køle af og hak dem derefter groft.
  • Skær stokken af rosenkålene og pil de yderste grimme blade af. Skyl dem rigtig godt.
  • Snit dem så fint som muligt, gerne på et mandolinjern. Ellers brug en meget skarp kniv.
  • Ryst dressingen sammen i et syltetøjsglas eller en meljævner.
  • Bland de snittede rosenkål med dressingen.
  • Tilføj tranebær og parmesan. Start med lidt parmesan og tilsæt mere efter smag og behag.
  • Drys med mandler inden servering.