Chokoladekage med smørcreme og solbær
Dejlig svampet chokoladekage med smørcreme og solbær. Kagen kan med fordel laves og samles dagen før. Den bliver kun bedre af at stå og trække smag.
Antal: 12 personer
Chokoladekage
- 4 1/2 dl hvedemel
- 4 dl sukker
- 2 dl mørk kakao
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniliesukker
- 2 æg
- 2 1⁄2 dl brygget kaffe
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl olie smagsneutral
Smørcreme med solbær
- 150 g smør
- 200 g flormelis
- 3 spsk solbærmarmelade si bær fra
- 4 spsk mælk
Yderligere
- 3 spsk solbærmarmelade
- pynt - sukkerkugler el. lign.
Black Magic chokoladekage
Tænd ovnen på 175 grader almindelig varme.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
Pisk æg, kaffe, mælk og olie sammen.
Rør alle ingredienser sammen og pisk godt, så du er sikker på der ikke er klumper i dejen.
Læg bagepapir i 1 eller 3 springforme (se ovenfor).
Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 minutter. Afprøv med en kødnål el. lign. om kagen er gennembagt, der må ikke være ubagt dej på når du stikker nålen i kagen.
Afkøl kagen på en rist.
Smørcreme
Si solbærmarmeladen, hvis du bruger en marmelade med bær i.
Pisk smørret et par minutter til det er hvidt og luftigt.
Rør flormelis og solbærmarmelade i smørret.
Juster konsistensen med mælk.
Samling af kagen
Når kagen er afkølet, deles den i 2, så du har 2 ens bunde.
Smør den nederste bund med solbærmarmelade.
Fordel ca. halvdelen af smørcremen over bunden med solbærmarmelade.
Læg den øverste bund ovenpå.
Fordel resten af smørcremen ovenpå og på siderne af kagen.
Inden servering kan kagen pyntes med lidt sukkerkugler el. lign.