Go Back
+ servings
Flettet calzone med skinke og røræg
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Flettet calzone med skinke og røræg

Flettet calzone med skinke og røræg er et dejligt og mættende indslag på brunchbordet. Med færdig pizzadej er calzonen meget nem at lave.
Ret: Morgenmad
Keyword: brunch, calzone med røræg, calzone med skinke, flettet calzone
Antal: 12 personer

Ingredienser

  • 2 pakker færdig pizzadej, gerne fuldkorn vælg de firkantede
  • 8 æg
  • 100 g flødeost
  • 1,5 dl mælk
  • salt og peber
  • 140 g skinke i tynde skiver
  • 2 tomater i tynde skiver
  • 100 g revet ost eks mozzarella
  • evt purløg til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Pisk æg, mælk, flødeost, salt og peber sammen
  • Kom massen på en varm pande og skub massen fra bunden med en flad spartel inden massen har samlet sig til en blød røræg
  • Læg pizzadejen ud på bordet på det bagepapir, der følger med
  • Skær 8 strimler i hver side af dejen, efterladende 1/3 i midten, der ikke er skåret. Gør dette på begge dej-stykkker
  • Fordel skinken i midten af begge dejstykker
  • Skær tomaterne i meget tynde strimler og fordel dem ovenpå skinken
    Flettet calzone med skinke og røræg
  • Fordel røræg over skinke og tomater og top til sidst med revet ost
    Flettet calzone med skinke og røræg
  • Buk enderne lidt ind til at starte med. Tag derefter en strimmel ad gangen fra hhv. venstre og højre side af dejstykker og fold ind over fyldet. Fortsæt til du har flettet hele dejen. Gentag med den anden calzone.
    Flettet calzone med skinke og røræg
  • Læg begge calzone side om side - på det bagepapir, der følger med - på en bageplade og sæt den i midten af ovnen
  • Bag calzonerne i 15 minutter eller indtil de er lysebrune på hele overfladen
    Flettet calzone med skinke og røræg
  • Drys evt med klippet purløg ved servering