Go Back
+ servings
Nem udgave af den skønne andalusiske egnsret. Perfekt til hverdage.
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Hverdags paella mixte

Paella mixte med kylling og rejer hører ferieminder til. Du kan sagtens lave den hjemme med denne nemme opskrift, så du kan nyde ferieminder i hverdagen.
Ret: Aftensmad
Køkken: spansk
Keyword: alt i en, gryderet, paella, risretter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4-6 stykker kylling* lår og/eller overlår
  • 1 tsk salt*
  • 1 tsk paprika* gerne røget
  • Friskkværnet peber*
  • 1/2 spsk olivenolie*
  • 100 g chorizo skåret i skiver erstat evt. med pepperoni
  • 200 g store rejer kan udelades
  • 1 finthakket løg*
  • 1 fed presset hvidløg*
  • 300 g ris gerne paella eller risottoris, ellers bare almindelige grødris*
  • 2 dl hvidvin
  • 1 hønseboullionterning*
  • 5 dl kogende vand*
  • 1/2 spsk gurkemeje* eller 1/2 tsk safrantråde opløst i lidt vand
  • 2 røde peberfrugter*
  • 125 g 1 pose friske sugar snaps (erstat evt. med grønne ærter*)
  • 1 glas oliven uden sten kan udelades

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rens lårene og skær (eller klip med en saks) det meste overskydende fedt og skind væk. Gnid kødet med paprika, salt og peber.
  • Varm en pande op med olivenolie og brun lårene først på skindsiden og derefter på kødsiden.
  • På den anden panden (som kan gå i ovnen) ristes chorizoskiverne til de er sprøde. Pas på de ikke brænder på. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle. Lad fedtet blive på panden.
  • Rist rejerne let i 2-3 minutter i fedtet fra chorizoen. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle.
  • Hvis der ikke er mere fedt tilbage på panden, tilføjes ca. 1/2 spsk olivenolie samt gurkemeje (hvis du bruger dette). Steg nu hakket løg og presset hvidløg til det bliver blankt - de skal ikke brune.
  • Tilsæt risene og vend dem godt rundt, så de bliver dækket af olien/chorizofedtet. Tilsæt hvidvin og lad det koge op. Bruger du safran skal det i sammen med hvidvinen.
  • Opløs boullionterningen i kogende vand og tilsæt.
  • Læg strimlede peberfrugter, skyllede suger snaps og oliven ned i panden. Drys de stegte chorizoskiver over og læg kyllingen ovenpå med skindsiden opad.
  • Læg låg på panden og sæt den i ovnen i 35 minutter. Tag låget af og lad panden stå i 10 minutter mere, så væsken fordamper helt fra risene. Dette gør at risene får den helt rigtige konsistens - gerne med lidt sprødhed i bunden.
  • Læg rejerne på de sidste par minutter, så de bliver gennemvarme, men ikke tørre.
  • Server med et godt brød til.