Kanelkage med kaffeglasur
Kanelkage med kaffeglasur er den gode, svampede, lækre kage, som både børn og voksne elsker. Bag den til klassens time, til kolleger eller til sportsstævne. Måske kender du den som "den du ved nok".
Antal: 24 personer
Dej:
- 250 g smeltet smør
- 800 g sukker
- 800 g hvedemel
- 8 tsk stødt kanel
- 4 tsk natron
- 1 liter kærnemælk
Glasur:
- 100 g smør behøver ikke være smeltet
- 500 g flormelis
- 4 tsk vanillesukker
- 2 spsk kakao
- 8 spsk stærk kaffe
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør smeltet smør og sukker sammen. Tilsæt kærnemælken.
Bland mel, kanel og natron og sigt det i den våde blanding. Vend det hele godt sammen.
For en bradepande med bagepapir (eller smør den godt med smør eller flydende margarine) og hæld dejen deri.
Bag kagen i 30 minutter midt i ovnen.
Stik en kødnål, strikkepind eller lign. i midten af dejen for at tjekke om den er bagt. Hænger der våd dej ved, skal kagen have lidt længere.
Glasur
Kom alle ingredienserne til glasuren i en gryde og rør det sammen på komfuret. Det skal ikke koge, blot "smeltes" sammen.
Smør glasuren på kagen når den er kølet af.