Go Back
+ servings
Bagt blomkål med sprøde kikærter og cremet feta
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Bagt blomkål med sprøde kikærter, crunchy mandler og cremet feta

Server den bagte blomkål som et selvstændigt, vegetarisk måltid eller giv det som tilbehør til dine hverdagsfavoritter som frikadeller eller en hakkebøf.
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Keyword: Bagt blomkål
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 blomkål
  • 1 dåse kikærter*
  • 2 spsk olivenolie*
  • 2 tsk salt*
  • 2 tsk rosmarin* eller anden krydderurt, hvis du foretrækker det
  • 50-75 g feta jeg bruger Puck
  • 50 g mandler*

Sådan gør du

  • Skyl blomkålen og pluk den i mindre stykker-
  • Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og drys kikærter over.
  • Dryp med olie og drys salt og rosmarin over. Vend godt rundt, så både blomkål og kikærter er smurt godt ind.
  • Sæt pladen i ovnen ved 225 grader i ca 1/2 time. Vend rundt i det et par gange undervejs og tage pladen ud når blomkålen har fået bruge kanter og kikærterne er sprøde.
  • Mens blomkålen er i ovnen ristes mandlerne let på en tør pande og hakkes groft.
  • Hæld blomkål/kikærter ud på et fad. Drys med feta og grofthakkede mandler.