Go Back
+ servings
Pasta med blomkål og mandelpaneret kylling
Udskriv
5 fra 1 stemme

Mandelpaneret kylling på pasta med blomkål

Pasta med blomkål og peberfrugt blendet til den lækreste sovs - serveret med sprød, mandelpaneret kyllingebryst. Lav en lækker, cremet og meget sundere pastasovs baseret på grønsager.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta, gerne tyk spaghetti*
  • 1 blomkål kan sagtens være 1 pose fra frost*
  • 2 peberfrugt, røde, gule eller orange*
  • 3 dl vand*
  • 1 hønseboullionterning*
  • 50 g revet parmesan*
  • En håndfuld frisk basilikum kan erstattes af 2-3 tsk tørret*
  • salt og peber*
  • 450 g kyllingefilet svarende til 4 små eller 2-3 store stykker*
  • 75 gram mandler, grofthakket*
  • 1 æg, letpisket*
  • fedtstof til stegning*

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Hæld den til afdrypning i et dørslag.
  • Skyl og pluk blomkålen i buketter. Skyl peberfrugt og skær den i mindre stykker.
  • Kog begge dele i 3 dl vand tilsat 1 hønseboullionterning i 10 minutter.
  • Tilsæt en håndfuld basilikumblade samt parmesan og blend hele herligheden til en ensartet sauce.
    Pasta med blomkål og peberfrugt som cremet sovs
  • Smag til med salt og peber.
  • Vend kyllingefileterne i letpisket æg og derefter i grofthakkede mandler.
  • Steg dem på panden i let fedtstof ved mellem varme i ca 7-8 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af hvor tykke fileterne er.
    Sprød mandelpaneret kylling
  • Vend pastaen i blomkålssaucen, skær kyllingefileterne i skrå skiver og server med lidt ekstra parmesan til at drysse over ved bordet.
    Pasta med blomkål og mandelpaneret kylling