Mandelpaneret kylling på pasta med blomkål
Pasta med blomkål og peberfrugt blendet til den lækreste sovs - serveret med sprød, mandelpaneret kyllingebryst. Lav en lækker, cremet og meget sundere pastasovs baseret på grønsager.
Antal: 4 personer
- 300 g pasta, gerne tyk spaghetti*
- 1 blomkål kan sagtens være 1 pose fra frost*
- 2 peberfrugt, røde, gule eller orange*
- 3 dl vand*
- 1 hønseboullionterning*
- 50 g revet parmesan*
- En håndfuld frisk basilikum kan erstattes af 2-3 tsk tørret*
- salt og peber*
- 450 g kyllingefilet svarende til 4 små eller 2-3 store stykker*
- 75 gram mandler, grofthakket*
- 1 æg, letpisket*
- fedtstof til stegning*
Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Hæld den til afdrypning i et dørslag.
Skyl og pluk blomkålen i buketter. Skyl peberfrugt og skær den i mindre stykker.
Kog begge dele i 3 dl vand tilsat 1 hønseboullionterning i 10 minutter.
Tilsæt en håndfuld basilikumblade samt parmesan og blend hele herligheden til en ensartet sauce.
Smag til med salt og peber.
Vend kyllingefileterne i letpisket æg og derefter i grofthakkede mandler.
Steg dem på panden i let fedtstof ved mellem varme i ca 7-8 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af hvor tykke fileterne er.
Vend pastaen i blomkålssaucen, skær kyllingefileterne i skrå skiver og server med lidt ekstra parmesan til at drysse over ved bordet.