Go Back
+ servings
Asiatiske kyllingefrikadeller
Udskriv
5 fra 1 stemme

Asiatiske kyllingefrikadeller i teriyaki

Små velsmagende asiatiske kyllingefrikadeller med sauterede peberfrugter i 3 farver svøbt i en lækker teriyakisovs.
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Keyword: hakket kylling, kyllingefars, teriyaki, wok
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kylling*
  • 2 fintsnittet forårsløg eller 1 lille finthakket løg*
  • 1 æg*
  • 3 spsk rasp*
  • 1 spsk ananasjuice*
  • 1 spsk soya*
  • 1 fed presset hvidløg*
  • 1 spsk friskrevet ingefær* kan erstattes af 2 tsk tørret ingefær
  • 1/2 tsk stødt chili eller cayennepeber* kan ersattes af frisk chili
  • sesamolie til stegning
  • sesam til drys ved servering

Sauterede peberfrugter

  • 3 peberfrugter* - gerne en i hver farve
  • 1 dåse ananas i tern (140 g)* husk at gemme saften til kødbollerne
  • sesamolie til stegning

Teriyakisovs

  • 3/4 dl soya*
  • 1,5 dl koldt vand*
  • 1 fed presset hvidløg*
  • 2 spsk honning*
  • 2 tsk hvidvinseddike* har du risvineddike, så brug det
  • 1 spsk Maizena*

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kylling med alle de øvrige ingredienser.
  • Opvarm en pande med ca. 1 spsk sesamolie.
  • Sæt farsen på panden med en stor teske, så du får små, fine kødboller.
  • Steg kødbollerne ca 3 minutter på hver side. Skær en igennem og tjek om de er gennemstegte.
  • Stil kødbollerne til side.

Sauterede peberfrugter

  • Dræn saften fra ananasen og stil stykkerne til afdrypning i en sigte.
  • Skær alle peberfrugterne i mindre stykker.
  • Opvarm en pande eller wok med lidt sesamolie.
  • Kom alle peberfrugterne i og steg dem ved god varme 3-4 minutter. De skal stadig have bid.
  • Kom ananastern på og steg dem med i ca 1 minut. De skal blot varmes i gennem.
  • Stil peberfrugterne til side.

Teriyakisovs

  • Rør alle ingredienser til sovsen sammen. Sørg for at Maizena er rørt godt ud og helt opløst.
  • Kom sovsen i panden og varm den igennem under omrøring. Nu tykner sovsen.
  • Kom kyllingeboller og peberfrugterne ned i teriyakisovsen og varm det hele godt igennem
  • Server drysset med sesam. Giv kogte ris eller nudler til.