Go Back
Grillet brød
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Grillet brød

Grillet brød er perfekt til al grillmad, til tapas, med pølser eller chokolade. En helt almindelig snobrødsdej kan lægges på grillen og laves til chokoladebrud, pølsehorn eller krydderurtebrød.
Ret: Grill
Keyword: chokoladebrud, grill, grillmad, grillopskrifter, nemt tilbehør, pølsehorn, snobrød, tilbehør til grillmad

Ingredienser

  • 50 g gær brug gerne tørgær, hvis du er på tur
  • 3 dl håndvarmt vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • Pølser til pølsehorn
  • Mørk chokolade til chokoladebrød
  • Hakket frisk timian eller rosmarin til krydderurtebrød tørrede krydderurter kan også bruges.

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en skål og kom håndvarmt vand ved. Rør rundt til gæren er opløst.
  • Tilsæt olie og salt.
  • Tilsæt melet og ælt rigtig godt.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted 1 time.

Pølsehorn

  • Start med at grille pølserne let. De skal være tilberedte inden de kommes i brødet.
    Del evt pølserne i halve.
    grillet brød med pølser
  • Tril en klump dej ud til en lang pølse.
  • Sno dejen om pølsen og tryk den let til.
  • Læg pølsehornene på grillen og giv dem ca 4-5 minutter på hver side ved indirekte varme.

Chokoladebrud

  • Tryk en klump dej lidt flad og læg et par stykker chokolade i midten. Det kan også være 1 spsk nutella.
    grillet brød med chokolade
  • Tryk dejen godt sammen omkring chokoladen. Sørg for at chokoladen ligger i midten af dejen.
  • Læg brødene på grillen og giv dem 4-5 minutter på hver side ved indirekte varme.

Krydderbrød

  • Bland hakkede friske - eller tørrede - krydderurter i dejen. Til hele portionen passer 3 tsk tørret eller 1,5 spsk friske krydderurter. Timian, rosmarin eller oregano passer godt.
    grillet brød på grillen
  • Del dejen i 2-3 brød og læg dem på grillen over indirekte varme. Grill dem 4-5 minutter til de lyder hule når du banke rpå dem. Alt efter størrelse skal de måske have lidt længere tid.