Butterflykylling i citronmarinade med krydderurter
Butterflykylling i lækker citronmarinade med krydderurter er en saftig og nem sag at lave - enten på grill eller i ovnen.
Ret: Aftensmad, Grill
Keyword: grillkylling, Kylling
Antal: 4 personer
Marinade
- 1 dl olivenolie
- 1 citron - både revet skal og saft kan erstattes af citronsaft fra flaske (revet skal udelades)
- 3 stilke frisk timian eller 3 tsk tørret
- 1 stilk frisk rosmaring eller 1 tsk tørret
- salt og peber
Læg kyllingen med ryggen op. Med en fjerkræssaks (eller blot en stor saks) klippes på begge sider af rygsøjlen. Rygsøjlen kasseres eller bruges til at koge fond på (en anden dag). Klip også gumpen af.
Skyl og rens kyllingen grundigt. Store fedtlommer klippes af. Tør kyllingen med køkkenrulle.
Drys godt med salt og peber på indersiden af kyllingen.
Vend kyllingen om, så skindsiden kommer op. Pensl med marinaden over det hele.
Marinade
Kom olivenolie, citronsaft- og skal, plukkede krydderurter, salt og peber i en skål.
Brug din stavblender eller en minihakker til at finthakke krydderurterne. De kan også hakkes fint i hånden.