Go Back
+ servings
Butterflykylling
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Butterflykylling i citronmarinade med krydderurter

Butterflykylling i lækker citronmarinade med krydderurter er en saftig og nem sag at lave - enten på grill eller i ovnen.
Ret: Aftensmad, Grill
Keyword: grillkylling, Kylling
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling

Marinade

  • 1 dl olivenolie
  • 1 citron - både revet skal og saft kan erstattes af citronsaft fra flaske (revet skal udelades)
  • 3 stilke frisk timian eller 3 tsk tørret
  • 1 stilk frisk rosmaring eller 1 tsk tørret
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Læg kyllingen med ryggen op. Med en fjerkræssaks (eller blot en stor saks) klippes på begge sider af rygsøjlen. Rygsøjlen kasseres eller bruges til at koge fond på (en anden dag). Klip også gumpen af.
  • Skyl og rens kyllingen grundigt. Store fedtlommer klippes af. Tør kyllingen med køkkenrulle.
  • Drys godt med salt og peber på indersiden af kyllingen.
  • Vend kyllingen om, så skindsiden kommer op. Pensl med marinaden over det hele.

Grill

  • Læg kyllingen med skindsiden opad over indirekte varme. Grill den i ca 30 minutter. Pensl gerne med ekstra marinade undervejs. Læg evt kyllingen i en foliebakke, hvis du vil opsamle saften til servering.

Ovn

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme eller 180 grader varmluft. Læg kyllingen i et stort ovenfast fad og pensl med rigelig marinade. Stil fadet i midten af ovnen og giv kyllingen ca 1/2 time.

Marinade

  • Kom olivenolie, citronsaft- og skal, plukkede krydderurter, salt og peber i en skål.
  • Brug din stavblender eller en minihakker til at finthakke krydderurterne. De kan også hakkes fint i hånden.

Servering

  • Klip kyllingen i 2 dele mellem brysterne. Del over- og underlår og klip brystet i 2-3 dele alt efter hvor stor kyllingen er.