Go Back
+ servings
Fennikelsalat med appelsin
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Fennikelsalat

Fennikelsalat med appelsin er en nem og frisk salat, der egner sig godt som tilbehør til alt kød - lam, oksekød, svinekød og kylling. Appelsin kan skiftes ud med granatæblekerner og asparges kan skiftes ud med grønne ærter.
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 500 g grønne asparges
  • 1 appelsin

Vinaigrette

  • appelsinsaft så meget der kan presses
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt samt peber efter smag
  • 1/2 spsk flydende honning
  • 1 tsk dijonsennep

Sådan gør du

  • Skyl fennikel grundigt, skær den igennem på langs og fjern stokken. Snit fennikel i ultratynde skiver - det gøres bedst på et mandonlinjern. Ellers brug en meget skarp kniv. Brug også den grønne top, der er dekorativ i salaten.
  • Skyl asparges og knæk den nederste, træede ende af hvor den selv knækker når du bøjer den.
    De skal stadig have bid.
  • Mikroovn: Læg asparges på en tallerken med en smule vand i bunden. Stil tallerkenen i mikroovnen og kør ved fuld effekt i 1-2 minutter (afhængig af ovnens effekt).
  • Gryde: Bring en gryde vand i kog. Gryden skal være stor nok til at aspargesene kan være lige netop dækket af vand når de ligger ned i gryden. Når vandet koger, kommes asparges i og koger i 1-2 minutter.
  • Når asparges er kølet af, skæres de i mindre stykker og blandes med fennikel.
  • Top og bund skæres af appelsinen. Med en skarp kniv skæres skallen af appelsinen fra top mod bund. Følg appelsinens runding mens du skærer, så du kun skærer skallen fra og ikke får kødet med.
  • Tag appelsinen op i venstre hånd. Skær ned langs de hvide hinder, der skiller appelsinstykkerne og løsn stykkerne. Skær gerne over en skål, så saften opsamles. Den bruges i dressingen.
    Alternativ: Pil appelsinen almindeligt og sdel den i både.
  • Skær appelsinfileterne i tern og bland dem sammen med asparges og fennikel.

Dressing

  • Kom alle ingredienser til dressingen i en beholder med tætsluttende låg - en jævningryster eller et rent syltetøjsglas.
  • Har du skåret appelsinen i fileter, presses saften af "klumpen" af hinder ned i dressingen.
  • Ryst beholderen grundigt. Smag til med salt, peber, honning.
  • Fordel dressingen over fennikelsalaten.