Go Back
+ servings
indianergryde
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Indianergryde - nem alt-i-en gryde med hakket kød og grønsager

Opskrift på indianergryde - en dejlig nem alt-i-en-gryderet med hakket kød, kartofler og gode grønsager. Dejlig hverdagsmad.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket gris eller kalv og flæsk*
  • 1/2 spsk karry*
  • 2 porrer eller 1 stort løg i tynde ringe*
  • 450 g skrællede kartofler* i tern
  • 3 dl vand*
  • ½ spidskål svarende til 300 g
  • 200 g revede gulerødder*
  • dl madlavningsfløde*
  • 3 spsk mangochutney*
  • 2 tsk sambal oelek/shiracha * eller 1 rød chili, finthakket
  • tsk salt og 1 tsk peber.*

Sådan gør du

  • Hakket kød, porrer/løg og karry brunes godt af i en gryde.
  • Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kom dem i gryden sammen med vand.
  • Bring i kog og læg låg på. Lad simre i ca. 5 minutter.
  • Skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet. Snit spidskålen fint. Kom begge dele i gryden og læg låg på efter du har rørt det hele godt sammen.
  • Når kål og gulerødderne er faldet helt sammen - efter ca. 5 minutter - tilsættes fløde, mangochutney og sambal eller chili og røres godt rundt. Lad det koge igennem ganske kort.
  • Smag til med salt og peber samt lidt mere sambal, karry eller mangochutney efter behov.
  • Stil mangochutney'en på bordet ved servering.