Indianergryde - nem alt-i-en gryde med hakket kød og grønsager
Opskrift på indianergryde - en dejlig nem alt-i-en-gryderet med hakket kød, kartofler og gode grønsager. Dejlig hverdagsmad.
Antal: 4 personer
- 500 g hakket gris eller kalv og flæsk*
- 1/2 spsk karry*
- 2 porrer eller 1 stort løg i tynde ringe*
- 450 g skrællede kartofler* i tern
- 3 dl vand*
- ½ spidskål svarende til 300 g
- 200 g revede gulerødder*
- 2½ dl madlavningsfløde*
- 3 spsk mangochutney*
- 2 tsk sambal oelek/shiracha * eller 1 rød chili, finthakket
- 1½ tsk salt og 1 tsk peber.*
Hakket kød, porrer/løg og karry brunes godt af i en gryde.
Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kom dem i gryden sammen med vand.
Bring i kog og læg låg på. Lad simre i ca. 5 minutter.
Skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet. Snit spidskålen fint. Kom begge dele i gryden og læg låg på efter du har rørt det hele godt sammen.
Når kål og gulerødderne er faldet helt sammen - efter ca. 5 minutter - tilsættes fløde, mangochutney og sambal eller chili og røres godt rundt. Lad det koge igennem ganske kort.
Smag til med salt og peber samt lidt mere sambal, karry eller mangochutney efter behov.
Stil mangochutney'en på bordet ved servering.