Go Back

Grøn aspargessuppe

Grøn aspargessuppe er en nem og smuk forret. Server med godt brød til.
Kom ekstra fyld i hvis du vil spise den som en let hovedret.
Ret: Forret, Suppe
Keyword: grønne asparges
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g friske grønne asparges
  • 1 lille løg
  • 1 spsk smør
  • 7 dl vand
  • 2 hønseboullionterninger
  • 2 dl fløde vælg piskefløde eller madlavningsfløde efter smag og behag
  • 75 g frisk spinat kan i en snæver vending erstattes af frossen spinat
  • salt og hvid peber
  • brød til servering

Sådan gør du

Suppe

  • Knæk enden af asparges'ene hvor den knækker af sig selv nrå du bøjer den let
  • Skyl asparges'ene grundig i koldt vand.
  • Skær hovederne af og stil dem til side. Skær resten af aspargesstænglerne i mindre stykker.
  • Hak løget og steg det i smør i en stor gryde. Løget skal ikke brunes, blot være klart.
  • Tilsæt aspargesstykker og vend dem rundt i smørret.
  • Tilsæt vand og boullionterninger. Kog suppen i 8 minutter til asparges er møre. Suppen skal koge så lidt som muligt for at bevare farven.
  • Skyl spinaten og kom den i gryden. Rør rundt indtil spinaten er faldet sammen - det tager højst et par minutter.
  • Kom suppen i en blender - eller brug en stavblender - og blend suppen helt fin og glat.
  • Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde.
  • Giv suppen et kort opkog og smag til med salt og hvid peber.

Aspargeshoveder

  • Kom aspargeshoveder i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå et par minutter før vandet drænes af.
  • Aspargeshoveder kan også grilles: Pensl dem med lidt olie og grill dem 1 minut på hver side.

Servering

  • Øs suppen op i suppeskåle og pynt med aspargeshoveder. Server med godt brød.