Go Back

Kyllingebryst i tomat-flødesovs

Lækkert saftigt kyllingebryst bagt i en cremet og smagfuld tomat-flødesovs. Server med ris og dampet grønt.
Ret: Aftensmad
Keyword: kylling i ovn, Kyllingebryst, Nem aftensmad, sundere mad, tomatsovs
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 mellem gulerødder*
  • 1 peberfrugt* - rød, gul eller orange
  • 1 løg*
  • 1 fed hvidløg*
  • 1 spsk tørret basilikum*
  • 1 tsk salt* samt peber*
  • 1 dåse flåede tomater*
  • 1/2 dåse koldt vand*
  • 1 hønseboullionterning*
  • 2 dl creme fraiche 18% kan erstattes af madlavningsfløde eller piskefløde
  • 400 g kyllingebryst* eller kyllingeinderfilet

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker. Hak løget groft og skær peberfrugten i grove tern.
  • Kom alle grønsager i en gryde og tilsæt flåede tomater, vand, basilikum, salt og peber
  • Lad grønsagerne koge i 10 minutter.
  • Blend grønsagerne til en pure med en stavblender eller kom dem op i en blender og så tilbage i gryden.
  • Tilsæt creme fraiche og bland det godt sammen - sovsen skal ikke koge nu. Smag til.
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
  • Hvis kyllingebrysterne er meget store, skæres de i halve, så de ikke er så tykke. Læg dem i et ildfast fad.
  • Fordel tomatsovsen over kyllingebrysterne og stil fadet i midten af ovnen.
  • Bag kyllingen i ca. 30 minutter. Er stykkerne store, kan du give retten 5-10 minutter mere.
  • Giv kogte ris - evt. blomkålsris - til sammen med dampet grønt.