Go Back

Mexikansk lasagne

Mexikansk lasagne med en krydret kødsovs og revet ost bagt i ovnen mellem tortillas. Lav kødsovsen præcis som du kan lide den - kom flere eller færre grønsager i og lav den i en styrke, der passer familien. Server med guacamole og salat.
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Keyword: lasagne, mexikansk, quesedilla
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød* hakket kalv/flæsk kan også bruges
  • 1 finthakket løg*
  • 3 gulerødder*
  • evt. ekstra grønsager efter smag og behag
  • 1 dåse bønner - kidney, sorte, i tomat efter smag
  • 1 glas salsa à 300 g
  • 1/2 glas vand*
  • 2 spsk tomatpure* svarende til en dåse på 70g
  • 1 spsk oregano*
  • 1 tsk salt*
  • stødt chili eller cayennepeber* efter smag og behag
  • 4 tortillas* (24 cm) gerne fuldkorn
  • 150 g revet ost*

Guacamole

  • 2 avocado
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 fed presset hvidløg*
  • 1 spsk citronsaft*
  • 1 tsk salt*

Tilbehør

  • iceberg
  • tomater
  • majs
  • peberfrugt

Sådan gør du

  • Brun kødet i en gryde sammen med løg. Fedtstof er ikke nødvendigt.
  • Skræl gulerødder, skær dem i tern eller riv dem groft og tilsæt dem.
  • Skær evt andre grønsager i tern og tilsæt dem.
  • Lad grønsager stege med under omrøring et minut eller to.
  • Tilsæt salsa og brug det tomme glas til at tilsætte 1/2 glas vand
  • Tilsæt tomatpure, oregano og salt.
  • Rør det hele sammen og lad det koge et par minutter.
  • Smag til med salt og chili/cayennepeber.
  • Hvis kødsovsen er meget våd, tilsættes mere tomatpure for at jævne. Husk at smage til bagefter.

Samling af mexikansk lasagne

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Læg 3 store tortillas i en 24¨ springform. Ca. halvdelen af tortillaerne skal hænge ud over kanten. De skal foldes ind over lasagnen til sidst.
    Mexikansk lasagne - læg 3 tortillas i en springform
  • Kom kødsovsen i formen.
    Mexikansk lasagne - kom kødsovs i
  • Fordel den revne ost henover kødsovsen.
    Mexikansk lasagne - kom ost på
  • Læg den sidste tortilla over kødsovs og ost.
    Mexikansk lasagne - læg en tortilla i formen
  • Fold de dele af tortillas, der hænger ud over kanten, ind over lasagnen. Tryk det let sammen.
    Mexikansk lasagne - fold tortillaenderne ind over fyldet
  • Sæt formen i ovnen ved 200 grader og bag den mexikanske lasagne ca. 15 minutter til overfladen er brun og sprød.
    Mexikansk lasagne

Guacamole

  • Halver avocadoerne og tag stenen ud.
  • Kom avocadokødet i en skål. Tilsæt de øvrigt ingredienser og blend til en glat guacamole med en stavblender. Alternativt moses det hele med en gaffel.

Tilbehør

  • Skær iceberg, peberfrugt og og tomater i tern. Bland med majs.