Go Back

Kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce

Nem opskrift på en farve- og smagsbombe, der vil imponere. Lav kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce til dine gæster eller når familien skal have sund aftensmad, der både smager godt og ser godt ud.
Ret: Aftensmad
Keyword: hasselback kartofler, Kyllingebryst
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kyllingebryst

  • 4 kyllingebrystfileter evt 2 store kyllingebryster delt på langs i 2 dele
  • salt, peber, timian

Hasselbackkartofler, -gulerødder og -rødbeder

  • 1,5 kg kartofler så ens i størrelsen som muligt (du kan IKKE lave for mange, de skrumper under bagningen)
  • 4-8 gulerødder
  • 4-8 rødbeder afhængig af størrelsen
  • olie flydende margarine eller smeltet smør
  • salt peber, timian (eller rosmarin, paprika, karry)
  • Evt. parmesan og/eller rasp

Ærtesauce

  • 200 g grønne ærter fra frost
  • 1/2 dl vand til kogning
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • salt og hvid peber

Sådan gør du

Skær grønsagerne i hasselback

  • Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder. Brug evt handsker til rødbederne, hvis du vil undgå at få røde hænder.
  • Læg kartoffel/gulerod/rødbede mellem et par spækbrætter og skær næsten igennem i så tynde skiver som muligt.
  • Pensl med olie, drys med salt og fordel timian over kartofler/gulerødder/rødbeder.
  • Kartoflerne kan drysses med lidt parmesan eller rasp.
  • Læg dem i hver sit ildfaste fad eller på en bageplade med bagepapir med god plads imellem.

Bag hasselback grønsagerne

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Stil kartofler og rødbeder ind i midten af ovnen.
  • Bag 15 minutter.
  • Stil gulerødder ind.
  • Bag yderligere 30 minutter.
  • Stik i gulerødder og rødbeder med en skarp kniv for at se om de er møre.
  • Er kartoflerne ikke sprøde på toppen, kan du give dem 5-10 minutter under ovnens grillfunktion.

Steg kyllingebrystet

  • Drys med salt, peber og timian på begge sider af kødet.
  • Opvarm en grillpande eller brug kul/gasgrill og læg kyllingebrysterne på.
  • Grill brysterne ca 2 minutter på hver side, så de får fine grillstriber. Skru ned for varmen og giv dem 3-4 minutter mere på hver side.
  • Lige inden servering, skæres kyllingefileten i skrå skiver.

Ærtesauce

  • Kom ærterne i en gryde. Hæld en smule vand ved.
  • Bring ærterne i kog. De skal ikke koge mere end højst 2 minutter.
  • Tilsæt madlavningsfløden.
  • Blend til en glat sauce med en stavblender eller kom det i en almindelig blender.
  • Smag til med salt og hvid peber.