Kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce
Nem opskrift på en farve- og smagsbombe, der vil imponere. Lav kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce til dine gæster eller når familien skal have sund aftensmad, der både smager godt og ser godt ud.
Ret: Aftensmad
Keyword: hasselback kartofler, Kyllingebryst
Antal: 4 personer
Kyllingebryst
- 4 kyllingebrystfileter evt 2 store kyllingebryster delt på langs i 2 dele
- salt, peber, timian
Hasselbackkartofler, -gulerødder og -rødbeder
- 1,5 kg kartofler så ens i størrelsen som muligt (du kan IKKE lave for mange, de skrumper under bagningen)
- 4-8 gulerødder
- 4-8 rødbeder afhængig af størrelsen
- olie flydende margarine eller smeltet smør
- salt peber, timian (eller rosmarin, paprika, karry)
- Evt. parmesan og/eller rasp
Ærtesauce
- 200 g grønne ærter fra frost
- 1/2 dl vand til kogning
- 2,5 dl madlavningsfløde
- salt og hvid peber
Skær grønsagerne i hasselback
Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder. Brug evt handsker til rødbederne, hvis du vil undgå at få røde hænder.
Læg kartoffel/gulerod/rødbede mellem et par spækbrætter og skær næsten igennem i så tynde skiver som muligt.
Pensl med olie, drys med salt og fordel timian over kartofler/gulerødder/rødbeder.
Kartoflerne kan drysses med lidt parmesan eller rasp.
Læg dem i hver sit ildfaste fad eller på en bageplade med bagepapir med god plads imellem.
Bag hasselback grønsagerne
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Stil kartofler og rødbeder ind i midten af ovnen.
Bag 15 minutter.
Stil gulerødder ind.
Bag yderligere 30 minutter.
Stik i gulerødder og rødbeder med en skarp kniv for at se om de er møre.
Er kartoflerne ikke sprøde på toppen, kan du give dem 5-10 minutter under ovnens grillfunktion.
Steg kyllingebrystet
Drys med salt, peber og timian på begge sider af kødet.
Opvarm en grillpande eller brug kul/gasgrill og læg kyllingebrysterne på.
Grill brysterne ca 2 minutter på hver side, så de får fine grillstriber. Skru ned for varmen og giv dem 3-4 minutter mere på hver side.
Lige inden servering, skæres kyllingefileten i skrå skiver.
Ærtesauce
Kom ærterne i en gryde. Hæld en smule vand ved.
Bring ærterne i kog. De skal ikke koge mere end højst 2 minutter.
Tilsæt madlavningsfløden.
Blend til en glat sauce med en stavblender eller kom det i en almindelig blender.
Smag til med salt og hvid peber.