Go Back

Langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt lammekølle simrer i ovnen i 6 timer og bliver lækkert mør.
Ret: Aftensmad
Keyword: lammekølle, langtidsstegt lam, risalamande
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2200 g lammekølle
  • 2 fed hvidløg
  • frisk rosmarin
  • groft salt og peber
  • 1 dl vand

Fetagremolata

  • 100 g feta gerne den cremede Puck
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 lime revet skal og saft
  • 1 dl hakket persille

Sådan gør du

  • Tør lammekøllen godt af.
  • Stik små huller i kødet med en skarp kniv - gerne en lille urtekniv
  • Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.
  • Stik et stykke hvidløg og en lille kvist rosmarin ned i hvert hul.
    Langtidsstegt lammekølle
  • Drys med salt og peber
  • Læg lammekøllen i et ovnfast fad. Hæld vand ved.
  • Stil køllen i ovnen og tænd den på 100 grader. Stik et stegetermometer ned i midten af kødet.
  • Giv lammekøllen ca. 6 timer. Ved 62-65 grader er kødet rosa. Ved 66-70 grader er det gennemstegt.
    Langtidsstegt lammekølle

Fetagremolata

  • Kom alle ingredienser i en skål.
    Fetagremolata
  • Blend det hele sammen med en stavblender eller blot rør det sammen.