Go Back
+ servings
Boller i kokoskarry
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Eksotiske boller i kokoskarry med masser af grønsager

Skøn opskrift på boller i kokoskarry, der er lavet med hakket kylling og masser af grønsager i en krydret kokossauce. Server med ris.
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Keyword: boller i karry, hakket kylling, kyllingefars, sundere mad
Antal: 4 personer

Ingredienser

Eksotiske kødboller

  • 400 g hakket kylling
  • 1 revet løg
  • 2 tsk karrypasta
  • 1 spsk hakket koriander eller 1 tsk fra tube/glas kan erstattes af persille eller udelades
  • 3 tsk fiskesauce kan erstattes af salt
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn

Grønt og sauce

  • 300 g gulerødder i stave eller "mønter"
  • 1 peberfrugt i strimler
  • 1 squash i strimler eller kvarte "mønter"
  • 150 g sugar snaps
  • 1/2 spsk kokosolie
  • 2 tsk rød karry
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse vand evt kogevand fra kødbollerne
  • 1 hønseboullionterning
  • 3 tsk fiskesauce eller salt

Til servering:

  • Peanuts og frisk koriander kan udelades
  • Kogte ris - med mindre det er nok med grønsagerne

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen til kødbollerne.
  • Bring en stor gryde i kog med vand.
  • Form kødboller med en spiseske og læg dem én efter én ned i det kogende vand. Dyp skeen ned i vandet for hver kødbolle, så er de nemmere at forme.
  • Kog bollerne i 5-6 minutter til de er møre. Tag gerne en op og prøvesmag.
  • Hæld bollerne i et dørslag og lad dem stå til grønsagerne er færdige.
  • Varm kokosolien op i en stor pande eller nok. Tilsæt rød karry og lad det riste ca 1 minut.
  • Tilsæt grønsagerne og lad dem riste ved høj varme i 4-5 minutter. Rør godt rundt imens, så de ikke brænder på. Du kan evt riste dem á 2 omgange, hvis portionen er for stor at styre.
  • Tilsæt kokosmælk, Fyld den tomme dåse med vand (evt kogevand fra bollerne) og tilsæt også dette.
  • Tilsæt boullionterning og lad den blive opløst.
  • Smag saucen til med fiskesauce.
  • Læg bollerne ned i saucen og varm dem igennem.
  • Drys med peanuts og frisk koriander. Server med kogte ris.