Go Back
Tomatsauce
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Tomatsauce med masser af grønsager

Opskrift på en tomatsauce, som er fyldt med (skjulte) grønsager. Dejligt og nemt til pasta med kødsovs, lasagne eller moussaka.
Ret: Aftensmad

Ingredienser

  • 3-4 gulerødder i grove tern
  • 2-3 peberfrugter røde, gule, orange i grove tern
  • 1 stort løg i grove tern
  • 2-3 stængler bladselleri i fine tern evt skrællet for at undgå trevler
  • Evt. 1 bundt persille inkl. stilke
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3 dåser flåede tomater
  • 2 dåser tomatpure
  • 2 terninger grønsagsboullion
  • 2-3 spsk oregano evt basilikum
  • Salt og peber
  • Vand

Sådan gør du

  • Læg alle grønsagerne i en stor gryde. Hæld vand på så det dækker. Tilsæt boullionterninger.
  • Kog ca 10 minutter til grønsagerne er møre.
  • Tilsæt tomater, pure, oregano samt salt og peber. Kog ca 5 minutter mere.
  • Blend det hele med stavblenderen til en glat pure. Tilsæt evt mere vand, hvis konsistensen er for tyk. Måske kan de også tåle en dåse tomatpure mere?
  • Smag godt til med ekstra salt, peber og oregano. Saucen må gerne smage af meget, da grønsagerne ellers kan gøre smagen lidt sød.
  • Stil gryden i køleskabet til saucen er kølet lidt af. Fordel saucen i fryseegnede plastikposer ellers bøtter. Poserne er nemmest at få plads til i fryseren. Jeg plejer at komme 4-5 dl i hver portion.