Go Back
+ servings
Kylling i sur sød sovs
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Kylling i sur sød sovs

Skøn opskrift på stykker af kyllingebryst i en lækker sur sød sovs og masser af grønsager. Server med kogte ris.
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Keyword: Kyllingebryst, stir-fry, sur sød sovs, sur-sød, sursød, wokmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst eller -filet*
  • 1 spsk olie til stegning*
  • 1 dåse ananas (lille dåse på 140g drænet vægt)
  • 2 gulerødder*
  • 1 rød peberfrugt*
  • 1 broccoli evt fra frost*
  • 1 rødløg*
  • salt, peber og evt lidt chili*
  • 1 dåse bambusskud

Sur sød sovs

  • 2 tsk Maizena*
  • 4 spsk vand*
  • 1 dl ananassaft*
  • 2 spsk vineddike*
  • 3 tsk honning*
  • 2 spsk ketchup*
  • 2 tsk soya*
  • 1 tsk HP sauce* kan udelades
  • 1/2 tsk salt*

Tilbehør

  • 3 dl ris gerne basmati eller jasmin
  • 6 dl koldt vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

Ris

  • Kom ris og koldt vand i en gryde og tænd for blusset.
  • Når vandet koger, tilsættes salt og der skrues ned på lavt blus.
  • Lad risene koge 12 minutter. Sluk blusset og lad risene stå under lukket låg endnu 12 minutter.

Kylling og grønsager

  • Klargør og skyl grønsagerne. Skær gulerødder og peberfrugt i stave. Broccoli i halve buketter og løget i smalle både.
  • Rør alle ingredienser til saucen sammen og stil den til side.
  • Skær kyllingebryst eller - filet i små stykker.
  • Opvarm en wok eller stor pande med lidt olie.
  • Steg kyllingen et par minutter ved god varme. Den behøver ikke være helt mør endnu.
  • Tilsæt alle grønsagerne og steg videre 3-4 minutter, Vend jævnligt i det. Grønsagerne skal kun lige akkurat være møre, de skal stadig have bid.
  • Tilsæt bambusskud og ananas.
  • Tilsæt saucen og vend den godt med kød og grønsager.
  • Server med kogte ris.