Kartoffelmos
Opskrift på skøn luftig kartoffelmos, der passer rigtig godt til mange klassiske retter.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
- 1,5 kg kartofler
- 1/2 dl mælk
- 2 tsk salt
- hvid peber
- 1 spsk smør kan udelades
Skræl kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte, alt efter størrelse. Stykkerne skal være lige store.
Kog dem i usaltet vand i 15 minutter
Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på det slukkede blus uden låg et par minutter. Damp kartoflerne så tørre som muligt.
Kom salt i og mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en håndmikser. Håndmikseren behøver ikke være stillet på ret høj hastighed. Kartoflerne skal blot moses, ikke pureres.
Hæld mælken ned til kartoflerne. Lun den gerne lidt forinden.
Miks mælken godt ind i kartoflerne. Vurder om du vil have lidt mere mælk i for at gøre mosen lidt blødere. Brug da kun ganske lidt ad gangen.
Tilsæt hvid peber efter smag og smag til med salt.
Rør smørret ud i mosen.