Go Back

Kartoffelmos

Opskrift på skøn luftig kartoffelmos, der passer rigtig godt til mange klassiske retter.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: kartofler, klassisk, luftig kartoffelmos, mormormad, mos
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • hvid peber
  • 1 spsk smør kan udelades

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte, alt efter størrelse. Stykkerne skal være lige store.
  • Kog dem i usaltet vand i 15 minutter
  • Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på det slukkede blus uden låg et par minutter. Damp kartoflerne så tørre som muligt.
  • Kom salt i og mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en håndmikser. Håndmikseren behøver ikke være stillet på ret høj hastighed. Kartoflerne skal blot moses, ikke pureres.
  • Hæld mælken ned til kartoflerne. Lun den gerne lidt forinden.
  • Miks mælken godt ind i kartoflerne. Vurder om du vil have lidt mere mælk i for at gøre mosen lidt blødere. Brug da kun ganske lidt ad gangen.
  • Tilsæt hvid peber efter smag og smag til med salt.
  • Rør smørret ud i mosen.