Go Back
+ servings
Ravioli
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Ravioli med spinat og ost

Opskrift på nem ravioli med fyld af spinat og ost. Serveret som forret med brunet smør, ristede hasselnødder og revet parmesan.
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Keyword: hjemmelavet, lasagneplader, ravioli
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 2 pakker lasagneplader à 200 gram

Fyld

  • 75 g spinat
  • 75 g revet mozzarella
  • 150 g ricotta
  • 1 æg
  • 1 presset hvidløg
  • salt og peber

Desuden

  • 1 sammenpisket æg
  • mel til bordet

Til servering

  • 6 spsk smør
  • 50 g hasselnøder
  • 1/2 spsk hakket, frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
  • friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til fyldet sammen.
  • Tag lasagnepladerne ud af pakken. Opbevar dem under et fugtigt viskestykke sålænge du ikke arbejder med dem. Er pladerne i ét langt stykke, anbefaler jeg at dele dem i 2 og så lave raviolierne ad 2 omgange.
  • Læg en lasagneplade ud på et meldrysset bord.
  • Læg 1 tsk fyld med god afstand til den næste.
  • Pensl en anden plade med sammenpisket æg. Læg pladen med æggesiden nedad ovenpå pladen med fyldet.
  • Brug et skarp udstikker, en pizzaskærer eller lignende til at skære en ravioli rundt om fyldet. Der skal være ca 1 cm hele vejen rundt om fyldet, hvor der ikke er fyld. (Jeg brugte en rund kage-udstikker).
  • Der bliver ca. 30 raviolier alt efter størrelsen på din udstikker.
  • Læg det fugtige viskestykke over lasagnepladerne mens du arbejder med én ravioli ad gangen.
  • Tryk nu lasagnepladerne godt sammen om fyldet. Forsøg at presse så meget luft ud fra midten og ud mod kanten som muligt.
  • Brug en gaffel til at presse lasagnepladerne sammen hele vejen rundt.
  • Går der hul på en ravioli, kan man "klistre" et stykke pasta fast med sammenpisket æg.
  • Læg raviolierne på en bakke i ét lag og stil den i fryseren. Skal de ikke bruges med det samme, kan de efterfølgende kommes i en frysepose og gemmes til en anden god gang.

Tilberedning og servering

  • Rist hasselnødderne på en varm, tør pande nogle minutter. Lad dem køle af og rul dem i et rent viskestykke, så de brune skaller ryger af. Hak dem groft.
  • Hak rosmarinen, hvis du bruger frisk rosmarin.
  • Brun smørret på en pande og tilsæt rosmarin. Tag smørret af varmen når det er bruset af.
  • De frosne raviolier kommes i en gryde med rigeligt, letsaltet, kogende vand. Kog dem i 3-4 minutter. Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe godt af og læg dem direkte på tallerkener til servering.
  • Fordel smør og hakkede nødder over raviolierne.
  • Riv parmesan over hver tallerken og server rygende varmt.