Go Back

Browniemoussekage med hindbær- og mangomousse toppet med passionsfrugtgele

Opskrift på browniemoussekage med hindbær- og mangomousse toppet med passionsfrugtgele. Skøn dessert, som ikke er svær at lave. Server den f.eks. som en flot dessert til nytår.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Brownie, desertkage, hindbærmousse, mangomousse, nytårsdessert, passionsfrugtgle
Antal: 12 personer

Ingredienser

Brownie

  • 60 g smør
  • 125 g mørk chokolade, 72%
  • 165 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g mel
  • 1 knivspids salt

Hindbærmousse

  • 150 g hindbær fra frost
  • 2 blade husblas
  • 3/4 dl sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2,5 dl piskefløde

Mangomousse

  • 150 g frosne mangostykker
  • 2 blade husblas
  • 3/4 dl sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2,5 dl piskefløde

Passionsfrugtgele

  • 2 dl passionsfrugtsaft svarende til 6-8 frugter eller brug færdigkøbt sirup
  • 150 g sukker udelades hvis der bruges færdig sirup
  • 2 blade husblas

Sådan gør du

Brownie

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.
  • Skær smørret i tern og bræk chokoladen i mindre stykker. Kom begge dele i en skål og smelt det i mikroovnen eller over vandbad. Lad det afkøle lidt.
  • Pisk sukker og vaniljesukker i chokolademassen.
  • Tilsæt 1 æg ad gangen. Pisk grundigt for hver tilsætning. Gerne 1-2 minutter pr. æg.
  • Sigt mel i chokolademassen sammen med salt. Vend forsigtigt melet rundt. Pisk ikke, da det tager al luften ud af massen.
  • Læg bagepapir i bunden på en springform på 20 cm. Kom strimler af bagepapir på kanterne. Kom dejen i formen.
  • Bag brownien i 25 minutter ved 180 grader.
  • Lad bunden afkøle helt i formen og fjern bagepapiret derefter bagepapiret.
  • Monter kageplast i springformen. Har du ikke kageplast, kan du fore formen med plastfolie. Spænd den godt ud, så der er så få folder som muligt.
    Browniemoussekage
  • Læg browniebunden ned i formen.
    Browniemoussekage

Hindbærmousse

  • Læg husblas i koldt vand til opblødning.
  • Giv de frosne hindbær et kort opkog. Hvis ikke de er moset ud, blendes de kort til en homogen masse.
  • Rør den opblødte husblas i hindbærrene og lad den smelte deri.
  • Mens hindbærrene køler af, piskes æggeblommer og sukker helt hvidt.
  • Når hindbærrene er kølet ned til lillefingervarm, røres en smule af æggemassen deri. Lidt efetr lidt røres resten i. Ikke piske, blot røre, så luften bevares.
  • Pisk fløden og vend hindbærmassen heri. Husk ikke piske, blot vende det sammen.
  • Kom hindbærmoussen over browniebunden og sæt den i køleskabet i minimum 2 timer.
    Browniemoussekage

Mangomousse

  • Læg husblas i koldt vand til opblødning.
  • Blend de optøede mangotern til en homogen masse.
  • Smelt den opblødte husblas med det vand, der hænger ved, i mikroovnen eller over vandbad. Lad den køle lidt af.
  • Rør husblasen i mangomassen.
  • Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt.
  • Vend manomassen lidt efter lidt i æggemassen.
  • Pisk fløden og vend mango-æggemassen deri.
  • Fordel mangomoussen over hindbærmoussen. Vær obs på at hindbærmoussen er helt fast før du tilføjer mangomousse i formen.
  • Sæt formen på køl i minimum 2 timer igen før du kommer gele på.

Passionsfrugtgele

  • Halver passionsfrugterne i skrab kødet ud i en gryde. Tilsæt sukker og kog op til sukkeret er smeltet.
  • Si passionsfrugtmassen og kasser kernerne.
  • Opblød husblasen i koldt vand.
  • Smelt husblasen i mikroovnen eller over vandbad i det vand, der hænger ved samt 1 spsk passionsfrugtsaft. Hvis passionsfrugtsaften er varm nok efter opkogning, kan husblasen blot smeltes direkte deri.
  • Lad saften afkøle inden du forsigtigt hælder den over kagen. Den skal dog ikke afkøle så meget, at den begynder at stivne. I så fald skal den lige opvarmes lidt igen.
  • Stil kagen tilbage på køl og skær først i den når geleen på toppen er stivnet helt.