Go Back

Spidsbryst i peberrodssauce

Spidsbryst i sur-sød peberrodssauce serveres helt klassisk med kogte kartofler og dampet grønt. Giv også gerne syltede asier til.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidsbryst på ca. 1 - 1,2 kg kan være okse eller kalv
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 1 løg kan erstattes af porre
  • 2 l koldt vand
  • 2 laurbær
  • 2 nelliker
  • 1 kvist timian
  • 5 hele peberkorn

Peberrodssauce

  • 2 spsk smør eller flydende margarine
  • 3 spsk mel
  • 4,5 dl suppe
  • evt en sjat fløde
  • 1 tsk salt
  • hvid peber
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk hvidvinseddike eller anden mild eddike
  • 50 g revet peberrod

Sådan gør du

  • Læg spidsbrystet i en stor gryde. Hæld ca 2 liter koldt vand på og lad det koge op.
  • Skum godt af, så alle urenheder fjernes.
  • Stik nelliker i løget og læg det i gryden sammen med gulerødder, pastinak, laurbær, timian og peberkorn.
  • Kog spidsbrystet i 2 timer. Lad kødet køle af i suppen til det kan håndteres. Laver du kødet dagen før brug, kan du nemt skumme fedtet af når det bliver koldt. Ellers skum så meget fedt af suppen som muligt.
  • Tag kødet op af suppen og skær det i skiver.

Peberrodssauce

  • Smelt smør/margarine i en gryde. Pisk melet i til der former sig en melbolle.
  • Tilsæt suppe lidt efter lidt og pisk grundigt for hver tilsætning.
  • Tilsæt sukker, eddike, salt og hvid peber. Smag godt til. Saucen skal være sur-sød, men ikke for skarp i smagen.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt peberrod.
  • Tilsæt kødet og lad det blive varmet igennem af saucen

Servering

  • Server med kogte kartofler og dampet grønt. Syltde asier smager også godt til.