Smut mandlerne: Hæld kogende vand over dem i en skål og lad dem stå til du kan røre ved dem. Nu smutter skallerne nemt af. Hvis ikke, gentag processen med en ny gang kogende vand.
Rist mandlerne let på en tør pande. Det gøres ved middelhøj varme i ca. 5 minutter til de begynder at blive lysebrune. Vend ofte i dem, de må ikke blive brændte.
Hak mandlerne groft. HUSK at tage 1 hel mandel fra til mandelgaven!
Rør vaniljekornene med sukkeret. Det er nemmest at fordele kornene ved at blande korn og sukker med en skarp knivsæg på et spækbræt.
Mens grøden stadig er lun røres vaniljesukker, hakkede mandler, smør og portvin i grøden.
Smag til - ønsker du mere sødme, tilsætter du mere sukker. Ønsker du mere mandelsmag, tilsætter du et par dråber mandelessens.
HVIS grøden er for flydende - den skal være ret fast inden der kommer piskefløde i - kan du tilsætte 2 blade husblas: Opblød husblas i koldt vand et par minutter. Smelt den opblødte husblas direkte ned i den varme grød - er grøden blevet for kold, smeltes husblasen kort i mikro-ovnen eller over vandbad i det vand, der hænger ved. Afkøl husblasen til lillefingervarm inden den røres i grøden.
Stil grøden koldt til dagen efter efter senere på dagen. Den skal køle helt ned inden fløden skal i.