Rød karrysuppe med kylling og nudler
Opskrift på dejlig varmende rød karrysuppe med kylling og nudler. Suppen er lynhurtigt lavet, cremet og lige tilpas spicy - dejlig mættende med nudler og grønsager.
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Asiatisk
Keyword: karrysuppe, Kokossuppe, kyllingsuppe, rød karry, suppe med kylling og kokos
Antal: 4 personer
- 500 g kyllingefilet i tern*
- 200 g champignon, vasket og skåret i små stykker
- 3-4 tsk rød karrypasta*
- 1 stykke ingefær, revet*
- 2 fed hvidløg, presset*
- 1 finthakket rød chili eller 1-1 1/2 tsk sambal oelek*
- 1 1/2 liter kogende vand*
- 3 terninger hønseboullion*
- 2 gulerødder i små tern*
- 1 dåse kokosmælk*
- Evt 2-3 limeblade
- 1/2 lime, saften = 2 spsk
- 2-3 tsk fish sauce* kan erstattes med salt
- 2 ruder fuldkornsnudler* eller 200 g risnudler
Kom nudlerne i en skål og overhæld med kogende vand. Når de er blevet bløde, drænes vandet fra og de klippes i mindre stykker.
Kom kyllingetern, champignon, revet ingefær og rød karrypasta i en stor gryde. Steg ved middelvarme under omrøring til kødet er stegt. Det tager ca 5 minutter.
Tilsæt hvidløg, chili, vand, boullionterninger gulerødder, limeblade og kokosmælk. Rør det godt sammen.
Lad det hele simre i 10 minutter.
Tilsæt nudler og lad dem varme igennem.
Tilsæt limesaft og smag til med fishsauce eller salt. Juster evt, smagen med karrypasta, chilli og/eller lime.
Drys med friskhakket koriander ved serveringen.