Go Back

Rødkål

Skøn hjemmelavet rødkål med smag af julens krydderier. Krydderierne kan tilsættes efter smag og behag - kan udelades, hvis du helst vil have en traditionelt smagende rødkål.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: julemad, Rødkål

Ingredienser

  • 1 rødkål ca 1,5 kg
  • 2 spsk smør eller andefedt
  • 1 dl frugteddike solbær, ribs eller æble
  • 2 dl vand
  • 4 spsk ribsgele
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Krydderier

  • 3 stjerneanis
  • 4 nelliker
  • 2 laurbærblade

Tilsmagning

  • ribsgele
  • sukker
  • frugt- eller balsamicoeddike
  • salt og peber
  • andefedt

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade fra rødkålen. Skær stokken af.
  • Del rødkålen i 4 store både og del hver båd i 3.
  • Snit rødkålen fint.
  • Smelt smør eller andefedt i en stor gryde.
  • Kom rødkålen i og steg den ved middelvarme i ca. 5 minutter til kålen er faldet lidt sammen.
  • Tilsæt eddike, vand, ribsgele sukker og salt.
  • Kom stjerneanis, nelliker og laurbærblade i et te- eller kaffefilter og luk med en steriliseret klemme (overhældt med kogende vand). Kom pakken ned til rødkålen.
    Rødkål
  • Kog op og når det koger, skrues ned på lavt blus. Lad rødkålen simre i ca. 50 minutter.
  • Smag rødkålen til med sukker, eddike, salt og peber.
  • Rødkålen kan hældes på skoldede, atamonskyllede glas og opbevares på køl.
    Rødkål