Go Back
+ servings
Andebryst a l'orange med appelsinsovs
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Andebryst à l'orange

Andebryst à l'orange er herlig hverdags- og gæstemad. Skønne andebryster serveret med en appelsinsauce er uhyre nemt og et bud på and til Mortens aften.
Ret: Aftensmad
Keyword: a l'orange, andebryst, andesteg, appelsinsauce, appelsinsovs, knuste kartofler, mortens aften
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 andebryster
  • 500 g champignon
  • Salt
  • Peber
  • 2 appelsiner
  • Frisk timian - eller brug 1 tsk tørret hvis du ikke har frisk

Appelsinsauce

  • 1/4 liter appelsinjuice
  • 1/4 liter madlavningsfløde eller piskefløde, hvis du vil kræse
  • 1 hønseboullionterning
  • Salt og hvid peber

Til servering

  • knuste kartofler
  • ristede champignon og/eller dampede grønne bønner

Sådan gør du

  • Tør andebrysterne med køkkenrulle. Trim andebrysterne ved at skære det fedt af, der "hænger" udenfor kødet. Rids det tilbageblevne fedt i tern. Pas på du kun skærer i fedtet og ikke ned i kødet! Drys godt med salt.
  • Læg brysterne på en kold pande med fedtsiden nedad. Krydr kødsiden med peber. Steg ved kraftig varme i ca. 3 minutter til fedtet begynder at smelte af. Skru ned til svag varme og steg videre i 10 minutter.
  • Vend brysterne og pres saften fra 1 appelsin ud over kødet. Steg i ca 10 minutter ved svag varme.  Tag brysterne af varmen og lad dem hvile tildækket i ca 10 minutter.
  • Kødsaften skal være klar når de er færdige. Selve brystet må godt være let rosa.
  • Mens andebrysterne steger, skylles champignon'erne godt og skæres i skiver. Læg dem på panden efter andebrysterne er taget af og rist dem godt igennem. Drys med timian. Stegning tager 10-12 minutter, så det passer med hviletiden på andebrystet.

Appelsinsauce

  • Varm appelsinjuice, fløde og boullionterning godt igennem. Smag til med salt og hvid peber.
  • Du kan evt jævne saucen lidt med 2 spsk Maizena rørt ud lidt vand.

Servering

  • Skær top og bund af en appelsin. Skær skallen af ved at lade en skarp kniv følge skallen ned fra top til bund mens du følger appelsinens runding. Skær appelsinkødet i skiver.
  • Skær andebrysterne i skrå skiver og læg dem på et fad med champignon ved siden af og appelsinskiver ovenpå.
  • Server med knuste kartofler eller ovnkartofler.