Go Back
+ servings
Steak rucola
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Steak rucola

Klassisk italiensk grillet oksekød serveret på grillet aubergine med masser af rucola, solmodne tomater og høvlet parmesan. Dryp med balsamicoglace.
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Italiensk
Keyword: Flanksteak, grillet aubergine, italiensk steak, rucolasalat
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 aubergine
  • olivenolie
  • 1 flanksteak på ca 1,2 kg
  • salt og peber
  • 1 bakke rucola
  • 16 cherrytomater
  • 1 citron, usprøjtet
  • frisk parmesan i flager
  • balsamicoglace

Sådan gør du

  • Skær auberginen i ½cm skiver og drys dem med salt. Lad dem trække 10-15 minutter og tør dem så grundigt af med køkkenrulle.
  • Pensl skiverne med olivenolie og grill skiverne på grillen, på en grillpande eller i ovnen. På grillen/panden skal de have ca. 5 minutter ved god varme på den ene side og derefter et par minutter på den anden. De skal være møre og have tydelige grillstriber. I ovnen skal de have ca. 10 minutter på den ene side og derefter ca 5 minutter på den anden under ovnens grillelement. Tid afhænger af ovnens effekt, så hold øje med dem!
  • Flanksteak'en smøres med olivenolie på begge sider og drysses med salt og peber.
  • Grill den på grillen eller en pande ved god varme i 4-5 minutter på hver side. Tiden afhænger af hvor tyk flanksteak'en er. Du kan se når den er ved at være færdig, når saften trænger ud på overfladen.
  • Lad flanksteak'en hvile ca. 10 minutter før du skærer den i smalle strimler på TVÆRS af fibrene.
  • Skyl rucola og slyng den helt tør i en salatslynge eller et rent viskestykke.
  • Skyl tomaterne og skær dem i kvarte både.
  • Skær citronen i 4 eller 8 både.

Servering

  • Anret auberginerne på 4 tallerkener.
  • Fordel rucola og tomater ovenpå .
  • Kom skiver af flanksteak ovenpå. Dup dem evt med et styke køkkenrulle, hvis de safter meget.
  • Læg citronbåde på tallerkenen. Høvl godt med parmesan over og dryp med balsamicoglace.
  • Giv evt sprøde kartoffelfritter til eller et stykke flute, hvis sulten er stor.