Go Back

Tomatsuppe med røde linser

Dejlig tomatsuppe, der får godt med fylde og ekstra protein med røde linser. Gulerødder, løg og peberfrugt blendes med i suppen og er med til at højne både sundhedsværdi og smag.
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Dansk
Keyword: fyldig suppe, røde linser, suppe med fyld, tomatsuppe
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 lille løg*
  • 2-3 gulerødder*
  • 1-2 røde, gule eller orange peberfrugter*
  • 1 dl røde linser
  • 6 dl vand*
  • 2 hønseboullionterninger*
  • 1 stort glas tomatpassata eller 2 dåser flåede tomater*
  • 2 tsk oregano*
  • Lidt chili eller cayennepeber*
  • Salt og peber*
  • Kyllingstykker, kødboller* el. lign.
  • Brød* evt naanbrød med hvidløg og koriander

Sådan gør du

  • Skær grønsagerne i grove tern og put dem i en stor gryde. Tilsæt linser, vand og boullionterninger. Der skal være vand nok til at dække grønsagerne og gerne stå 1-2 cm over.
  • Lad det koge ca. 10 min til grønsagerne er møre.
  • Tilsæt tomat og krydderier og blend til en glat suppe med en stavblender. Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.
  • Smag til med salt og peber og juster evt med lidt flere krydderier.
  • Tilsæt fyldet og varme suppen godt igennem. Server rygende varm med ristet brød.