Go Back
+ servings
Brændende kærlighed med blomkålsmos
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Brændende kærlighed

Lav en fløjlsblød blomkålsmos og server den med stegt bacon og bløde løg. Eller skift bacon ud med stegte flæsketern, pølser, kalkunbacon eller røget mørbrad. Så har du en helt fantastisk sundere brændende kærlighed. Smager godt med rødbeder til.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 1/2 - 2 blomkål erstat med 2 poser frosne blomkålsbuketter
  • 1 smørklat*
  • salt og hvid peber*
  • 400 g stribet flæsk i tern kan skiftes ud med gode pølser i skiver
  • 150 g bacon i tern* kan skiftes ud med kalkunbacon eller røget mørbrad
  • 1 finthakket løg*
  • Evt persille til drys
  • Syltede rødbeder til servering

Sådan gør du

  • Del blomkålen i buketter og damp dem møre i letsaltet vand. Det tager ca. 10 minutter.
  • Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på blusset (der er slukket) så alt vand dampes væk. Pas på det ikke brænder på.
  • Blend blomkålen med en stavblender og smag til med smør, salt og hvid peber.
  • Mens blomkålen koger, steger du flæsketern og bacon på en pande.
  • Tilsæt løgene og steg til de er bløde. Ved mellem varme tager det ca. 10 minutter i alt.
  • Server med bacon/løgblandingen ovenpå blomkålsmosen. Drys med hakket persille.
  • Spis syltede rødbeder til.