Go Back
+ servings
Maskeret blomkål med rejer
Udskriv
5 fra 1 stemme

Maskeret blomkål med rejer

Til en let aftensmad på varme sommerdage, er den gode gamle klassiker maskeret blomkål et stort hit. Om vinteren er den god til frokost eller en let forret.
Portionen er til 4 personer til aftensmad eller 6 personer til frokost
Ret: Forret, Frokost, sommermad
Køkken: Dansk
Keyword: Blomkål, farmormad, mormormad, rejer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 4 æg
  • 200 g ærter optøet, hvis frosne
  • 4 tomater eller 8 cherrytomater
  • 1/2 iceberg i strimler
  • 200 g rejer
  • 1/2 potte dild

Dressing

  • 2,5 dl creme fraiche 18% Vælg 9% for en mere kalorielet udgave
  • 1/2 potte dild, fintklippet
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • Evt flutes

Sådan gør du

  • Rens de grønne blade fra blomkålen. Kog det hele blomkål i letsaltet vand i 10 minutter. Tag det op, dryp vandet godt af og lad det afkøle
  • Kog æggene i 9 minutter. Pil og halver dem når de er afkølet
  • Rør dressingen sammen. Brug 1/2 potte klippet dild. Resten bruges til servering.
  • Del tomaterne i kvarte eller både

Servering

  • Fordel iceberg på et stort fad
  • Læg det afkølede og godt afdryppede blomkål ovenpå salaten
  • Fordel æg og tomater rundt om blomkålen
  • Hæld dressingen over blomkålen
  • Fordel ærter og rejer over blomkålen og pynt med den resterende dild.
  • Giv gerne lune flutes til