Til en let aftensmad på varme sommerdage, er den gode gamle klassiker maskeret blomkål et stort hit. Om vinteren er den god til frokost eller en let forret. Portionen er til 4 personer til aftensmad eller 6 personer til frokost
Ret: Forret, Frokost, sommermad
Køkken: Dansk
Keyword: Blomkål, farmormad, mormormad, rejer
Antal: 4personer
Ingredienser
1stortblomkål
4æg
200gærteroptøet, hvis frosne
4tomatereller 8 cherrytomater
1/2iceberg i strimler
200grejer
1/2pottedild
Dressing
2,5dlcreme fraiche 18%Vælg 9% for en mere kalorielet udgave
1/2pottedild, fintklippet
2tskdijonsennep
1spskflydende honning
1tsksalt
friskkværnet peber
Evt flutes
Sådan gør du
Rens de grønne blade fra blomkålen. Kog det hele blomkål i letsaltet vand i 10 minutter. Tag det op, dryp vandet godt af og lad det afkøle
Kog æggene i 9 minutter. Pil og halver dem når de er afkølet
Rør dressingen sammen. Brug 1/2 potte klippet dild. Resten bruges til servering.
Del tomaterne i kvarte eller både
Servering
Fordel iceberg på et stort fad
Læg det afkølede og godt afdryppede blomkål ovenpå salaten
Fordel æg og tomater rundt om blomkålen
Hæld dressingen over blomkålen
Fordel ærter og rejer over blomkålen og pynt med den resterende dild.