Salatbåde med tunsalat
Server en god tunsalat i salatbåde til dejlig let sommermad eller som dekorativ forret. Tunsalaten kan også serveres på et stykke ristet brød.
Ret: Forret, Frokost, sommermad
Antal: 4 personer
- 4 æg
- 2 dåser tun
- 4 spsk creme fraiche 18%
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 tsk salt
- 2 drys cayennepeber (kan udelades)
- 1 snackpeber
- 1 dåse majs, 140 gr drænet vægt
- 150 g grønne ærter
- 1 rødløg
Til servering
- 200 g rejer (kan undlades)
- 12 blade hjertesalat
- 1 citron
- evt ristet brød eller lunt flute
Kog æggene i 9 minutter. Brus dem over med koldt vand, så de stopper med kogningen og de køler lidt af. Pil dem og hak dem groft.
Kom tunen i en skål og rør den løs med en gaffel.
Tilsæt creme fraiche og citronsaft og bland det godt sammen. Smag til med salt, peber og en smule cayennepeber efter smag.
Skær snackpeberen i små tern.
Dræn væsken fra majsene.
Hvis ærterne er frosne, kan de overholdes med varmt vand, så de tør op, Dræn vandet godt af.
Bland snackpeber, majs, ærter og hakket æg i tunmassen og rør det hele godt sammen.
Servering
Pluk hele salatblade af hjertesalaten. Skyl bladene og dup dem tørre med et viskestykke.
Anret salatbladene på et fad.
Fordel tunsalaten i salatbådene. Kom ikke for meget i. Salatbådene skal kunne løftes fra fadet over på en tallerken. Server hellere evt overskydende tunsalat i en skål ved siden af.
Fordel rejerne på salatbådene og giv citronbåde til.
Server evt. med nyristet brød eller lunt flute