Go Back
+ servings
Salatbåde med tunsalat
Udskriv
5 fra 1 stemme

Salatbåde med tunsalat

Server en god tunsalat i salatbåde til dejlig let sommermad eller som dekorativ forret. Tunsalaten kan også serveres på et stykke ristet brød.
Ret: Forret, Frokost, sommermad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 dåser tun
  • 4 spsk creme fraiche 18%
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 2 drys cayennepeber (kan udelades)
  • 1 snackpeber
  • 1 dåse majs, 140 gr drænet vægt
  • 150 g grønne ærter
  • 1 rødløg

Til servering

  • 200 g rejer (kan undlades)
  • 12 blade hjertesalat
  • 1 citron
  • evt ristet brød eller lunt flute

Sådan gør du

  • Kog æggene i 9 minutter. Brus dem over med koldt vand, så de stopper med kogningen og de køler lidt af. Pil dem og hak dem groft.
  • Kom tunen i en skål og rør den løs med en gaffel.
  • Tilsæt creme fraiche og citronsaft og bland det godt sammen. Smag til med salt, peber og en smule cayennepeber efter smag.
  • Skær snackpeberen i små tern.
  • Dræn væsken fra majsene.
  • Hvis ærterne er frosne, kan de overholdes med varmt vand, så de tør op, Dræn vandet godt af.
  • Bland snackpeber, majs, ærter og hakket æg i tunmassen og rør det hele godt sammen.

Servering

  • Pluk hele salatblade af hjertesalaten. Skyl bladene og dup dem tørre med et viskestykke.
  • Anret salatbladene på et fad.
  • Fordel tunsalaten i salatbådene. Kom ikke for meget i. Salatbådene skal kunne løftes fra fadet over på en tallerken. Server hellere evt overskydende tunsalat i en skål ved siden af.
  • Fordel rejerne på salatbådene og giv citronbåde til.
  • Server evt. med nyristet brød eller lunt flute