Go Back
+ servings
Tomatrisotto
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Tomatrisotto

Denne tomatrisotto - eller røde ris - tager under ½ time at lave. Server den til frikadeller, kyllingelår eller en hakkebøf. Giv gerne lidt dampet grønt til.
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Keyword: grødris, risotto
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl. grødris*
  • 1 spsk olie*
  • 1 finthakket løg*
  • 2 store skrællede gulerødder i små tern*
  • 2 peberfrugter i små tern*
  • 1 hønsebouillonterning*
  • 1 spsk gurkemeje*
  • 7 dl vand*
  • 1 dåse hakkede tomater*
  • Salt peber*

Sådan gør du

  • Steg løgene i olien til de bliver blanke. Tilsæt risene under omrøring til de er dækket godt af olie/løg.
  • Tilsæt grønsager og gurkemeje og vend godt rundt.
  • Tilsæt vand, bouillonterning og tomater og rør godt.
  • Skru ned for varmen og lad det småkoge i alt i 30 min. Rør i det ca hvert 10. min. Pas på, det brænder let på.
  • Måske skal der tilsættes til mere vand, hvis risene har opsuget al væden. Det må godt være cremet i konsistensen.
  • Smag til med salt