Go Back

Brownies med solbær

Klasisske brownies får et skønt modspil af de syrligt-søde solbær. Spis brownies alene eller server med en kugle god vanilieis.
Antal: 12 stykker

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g brun farin
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 1 spsk mørk cacaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g solbær

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade.
    Dette gøres nemt i mikroovnen, men kan også gøres i gryde på komfuret.
    Brug gerne den skål du smelter i, til at røre hele kagen sammen. Det sparer opvask.
  • Tag gryden/skålen far varmen og rør farin i.
  • Rør 1 æg ad gangen i.
  • Bland mel, cacao og bagepulver og sigt det i chokolademassen.
  • Vend det hele godt sammen.
  • Rør forsigtigt solbærrene i.
  • Kom kagemassen i en ca. 16 x 24 cm kageform foret med bagepapir ELLER smurt rigtig godt. (Jeg bruger altid bagepapir)
  • Bag kagen i 25 minutter i midten af en 180 grader varm ovn, almindelig varme.
    Bagetiden afhænger af ovnen. Stik med en kødpind el. lign. i midten af kagen for at tjekke om den er bagt. Hænger der dej ved, skal den have lidt mere.
    NB! Brownies skal være fugtige og lidt klæge. Dette er solbærrene med til at sikre.