Go Back

Bulgursalat á la tyrkisk kisir

Opskriften på bulgursalat, også kaldet tyrkisk kisir, med smag af tomat og fyld af peberfrugt og ærter er skønt, mættende tilbehør. Giv en god feta til.
Ret: Tilbehør
Køkken: Tyrkisk
Keyword: bulgursalat, mellemøstlig salat, salat med bulgur, tyrkisk salat
Antal: 4

Ingredienser

  • 3 dl bulgur jeg bruger altid den grove variant
  • 3 dl kogende vand
  • 1 tsk salt
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • 3 forårsløg
  • 2 peberfrugt
  • 2 dl grønne ærter
  • 2 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk cayennepeber eller chilipulver
  • 1 spsk hakket persille

Til servering

  • iceberg eller anden type salat
  • feta
  • persille

Sådan gør du

  • Kom bulguren i en skål med låg og hæld kogende vand over. Tilføj så meget væde som muligt fra de flåede tomater. Tilsæt salt. Læg låget på og lad bulguren stå i 15 minutter.
  • Snit forårsløg, skær peberfrugt i tern og tø ærterne op, hvis de er frosne.
  • Bland grønsagerne med tomaterne fra de flåede tomater. Tilsæt krydderier og persille.
  • Vend bulguren i til sidst.
  • Kom bulguren i en skål, der passer i størrelse til dit serveringsfad. Tryk bulguren lidt sammen med en spatel eller en ske. Læg serveringsfadet ovenpå skålen og vend nu rundt, så bulguren kommer til at ligge på fadet.
  • Pynt fadet med snittet salat, feta og hakket persille.