Go Back
+ servings

Barbecue kyllingelår

Saftige kyllingelår marineret i den lækreste barbecuesauce med den helt rette kombination af sødt og stærkt. Kyllingelårene kan grilles eller steges i ovnen.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kyllingelår svarende til 8 stk

Barbecuemarinade

  • 2 spsk tomatpure
  • 3 spsk ketchup
  • 2,5 spsk brun farin
  • 4 spsk soya
  • 1 spsk honning
  • 1/4 tsk cayennepeber evt 1/2 tsk hvis du kan lide det stærkt
  • 1 fed presset hvidløg

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen
  • Tør kyllingelårene godt af med et stykke køkkenrulle
  • Læg kyllingelårene i marinaden - i en stor skål eller i en pose - og sørg for de får marinade over det hele. Lad dem marinere 1/2 times tid eller gerne natten over.
  • Gem marinaden i skålen/posen når du skal til at stege kyllingelårene.

Ovnstegning

  • Læg lårene i et ildfast fad og stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter.
  • Vend lårene undervejs og smør med marinade igen.
  • Kødsaften skal være klar når du stikker i kyllingelårene efter ca. 40 minutter.

På grillen

  • Læg kyllingelårene i en alubakke eller på et stykke alufolie og grill dem i ca 20 minutter. Vend dem ofte og smør med ekstra marinade undervejs.
  • Har du som jeg et stativ specielt til at grille kyllingelår, så brug gerne det. Det giver saftige kyllingelår og kødet hænger ikke fat i grillen.