Go Back

Frikadeller med kartoffelsalat

Klassiske pandestegte frikadeller med en cremet kartoffelsalat. Salaten er tvistet med tern af gulerod. Børnevenligt og dejlig sommermad.
Antal: 4

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 g hakket gris eller hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 finthakket løg
  • 1,5 dl vand kan erstattes af mælk eller danskvand
  • 1,5 tsk salt
  • peber

Kartoffelsalat

  • 1 kg kartofler
  • 200 g gulerødder
  • evt radiser til pynt
  • 2,5 dl creme fraiche 18%
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk salt
  • peber
  • Gerne klippet purløg og/eller skivede radiser til pynt.

Sådan gør du

Kartoffelsalat

  • Skræl kartoflerne og kog dem i ca 15 minutter i letsaltet vand. Små og helt nye kartofler kan ofte nøjes med ca 12 minutter. Hæld kogevandet Fra og lad kartoflerne køle af.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i helt små tern.
  • Rør en dressing af creme fraiche, dijonsennep, honning, hvidvinseddike, salt og peber. Smag til, så den bliver som du kan lide den.
  • Når kartoflerne er helt kolde, vendes de i dressingen sammen med gulerodstern.
  • Pynt gerne med klippet purløg eller skivede radiser.

Frikadeller

  • Rør kødet godt med salt. Dette gør, at farsen kan optage mere væske og frikadellerne bliver saftige.
  • Tilføj de øvrige ingredienser og bland godt.
  • Opvarm en stegepande med fedtstof.
  • Form frikadellerne med en ske, som du enten dypper i vand eller fedtstoffet fra panden. Personligt har jeg altid en lille skål med vand stående.
  • Steg frikadellerne ved god varme i 4-5 minutter på hver side.
  • Alternativ: Du kan i stedet for pandestegning lægge frikadellerne på en bageplade med bagepapir og stille dem i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter. Dette er oftest min foretrukne metode, da det er meget nemmere at rengøre bagefter og hele huset lugter ikke af frikadeller.