Cæsarsalat
Cæsarsalat er en klassiker. Med ekstra fyld i form af kylling, sprøde bacon og krydrede croutoner udgør den en skøn måltidssalat.
Antal: 4 personer
- 400 g kyllingebryst eller inderfilet
- lidt olie til stegning
- 2 tsk rosmarin
- salt og peber
- 3 hjertesalathoveder
- 4 spsk høvlet parmesan
- 1 pakke bacon
Croutoner
- 2 naanbrød eller gode pitabrød
- 1 spsk olie
- 2 tsk salt
- 2 tsk rosmarin eller andet yndlingskrydderi
Kylling
Tør kyllingebrysterne af med lidt køkkenrulle.
Varm en pande op med lidt olie. Meget gerne en grillpande - hvis du altså ikke bruger selve din grill
Steg kyllingebrysterne i ca. 8 minutter på hver side. Undervejs krydres de med salt, peber og rosmaring på begge sider. Lad dem hvile 5 minutter inden du skærer dem i skiver. Du kan også trække dem i stykker med 2 gafler.
Croutoner
Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
Skær brødet i mindre stykker og fordel det på bagepapir på en bageplade
Dryp med olivenolie og drys salt og rosmarin over
Sæt pladen i ovnen på en af de øverste riller
Bag til croutonerne er sprøde og brune i kanterne. Vend i dem undervejs. Alt efter ovnens varmeevne kan det tage ca. 10 minutter.
Hvis du vil speede procesen lidt op, kan du tænde ovnens grillfunktion. Men hold godt øje! For så går det stærkt. Og sæt ikke bagepladen for tæt på grill-elementet, for så kan der gå ild i bagepapiret.