Go Back

Cæsarsalat

Cæsarsalat er en klassiker. Med ekstra fyld i form af kylling, sprøde bacon og krydrede croutoner udgør den en skøn måltidssalat.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst eller inderfilet
  • lidt olie til stegning
  • 2 tsk rosmarin
  • salt og peber
  • 3 hjertesalathoveder
  • 4 spsk høvlet parmesan
  • 1 pakke bacon

Croutoner

  • 2 naanbrød eller gode pitabrød
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk rosmarin eller andet yndlingskrydderi

Sådan gør du

Kylling

  • Tør kyllingebrysterne af med lidt køkkenrulle.
  • Varm en pande op med lidt olie. Meget gerne en grillpande - hvis du altså ikke bruger selve din grill
  • Steg kyllingebrysterne i ca. 8 minutter på hver side. Undervejs krydres de med salt, peber og rosmaring på begge sider. Lad dem hvile 5 minutter inden du skærer dem i skiver. Du kan også trække dem i stykker med 2 gafler.

Bacon og salat

  • Steg bacon sprødt (se tips nedenfor)
  • Skyl salaten og pluk den i mindre stykker.
  • Høvl parmesanen

Croutoner

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Skær brødet i mindre stykker og fordel det på bagepapir på en bageplade
  • Dryp med olivenolie og drys salt og rosmarin over
  • Sæt pladen i ovnen på en af de øverste riller
  • Bag til croutonerne er sprøde og brune i kanterne. Vend i dem undervejs. Alt efter ovnens varmeevne kan det tage ca. 10 minutter.
  • Hvis du vil speede procesen lidt op, kan du tænde ovnens grillfunktion. Men hold godt øje! For så går det stærkt. Og sæt ikke bagepladen for tæt på grill-elementet, for så kan der gå ild i bagepapiret.

Servering

  • Vent med at samle salaten til lige før servering.
  • Kom salaten i en stor skål. Fordel kylling og bacon ud over salaten. Dryp med cæsardressing og top med croutoner og høvlet parmesan.