Go Back
+ servings
Lynhurtig risret one pot
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Lynhurtig risret one pot

Kom hakket kalv og flæsk, pølser, ris, grønsager og madlavningsfløde i én gryde - one pot - og kog det sammen til en dejlig cremet og yderst populær, billig gryderet. Brug en pose frosne grønsager efter eget valg.
Ret: Aftensmad
Keyword: alt i en, Nem aftensmad, nem opskrift, one pot, risret, sundere mad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket kalv og flæsk*
  • 150 g pølser* evt cocktailpølser
  • 1 spsk karry*
  • 3 dl ris*
  • 7 dl vand*
  • 1 bouillonterning* hønse, grønsag eller svinebouillon
  • 2,5 dl madlavningsfløde*
  • 1 pose frosne grønsager* ca 600 g
  • salt og peber*

Til servering

  • mangochutney

Sådan gør du

  • I en stor gryde brunes det hakkede kød sammen med karry
  • Tilsæt pølser og steg dem lidt med.
  • Tilsæt ris, vand og bouilonterning. Rør det hele sammen.
  • Kom grønsager og madlavningsfløde i gryden. Bring det i kog.
  • Lad retten simre i 12 minutter under låg ved svag varme. Lag gryden stå med låget på i yderligere 12 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med mangochutney