Go Back
+ servings

Nem bulgursalat med citrusdressing

Bulgursalat med edamamebønner, peberfrugt og sød mango vendt i en syrlig citrusdressing og toppet med sprøde mandler. Brug salaten som en selvstændig frokostret eller giv den til sommerens grillretter.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl bulgur* gerne den grove type (kan erstattes af ris).
  • 5 dl vand*
  • 1 terning hønseboullion*
  • 150 g edammamebønner* optøede fra frost kan erstattes af grønne ærter
  • 1 rød peber*
  • 1/2 mango kan erstattes af tørrede abrikoser eller tranebær
  • 1 lille finthakket rødløg* kan erstattes af forårsløg
  • 50 g grofthakkede mandler* kan udelades
  • 2 spsk krydderurter f.eks. persille og mynte
  • 50 g feta

Dressing:

  • 3 spsk olivenolie*
  • 2 spsk citronsaft*
  • 1 tsk honning*
  • Salt og peber*

Sådan gør du

  • Kog bulguren i vand med boullionterning i 15 minutter under låg. Lad bulguren køle af (kog den evt dagen før).
  • Tø edammamebønner op og skær peberfrugten i tern.
  • Hak rødløget fint.
  • Skræl mangoen og skær kødet i tern.
  • Hak mandler groft. Kan krydderurter og ryst dressingen sammen i et syltetøjsglas eller en meljævner.
  • Bland bulgur, edammamebønner, peberfrugt, mango, rødløg og krydderurter.
  • Tilsæt dressingen og rør godt rundt. Hæld salaten over på et fad og top med smuldret feta og hakkede mandler.