Go Back
+ servings
Mongolsk oksekød
Udskriv
4 fra 4 stemmer

Mongolsk oksekød

Hakket oksekød med den helt rigtige smagsbalance mellem sødt og krydret og strimlet spidskål som det sunde islæt serveres med brune ris. Mongolsk oksekød er en skøn hverdagsfavorit.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 200 g strimlet spidskål
  • 1-2 rød peberfrugt

Sauce

  • 1 fed presset hvidløg
  • 4 spsk hoisin
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta) kan erstattes med finthakket frisk chili eller chiliflager
  • 1 spsk frisk revet ingefær

Til servering

  • sesamfrø
  • forårsløg
  • kogte brune ris eller almindelige hvide ris

Sådan gør du

  • Sæt ris over. Bruge ris skal koge i 35 minutter. Almindelige ris koger i 12 minutter og står under låg i yderligere 12 minutter.
  • Brun det hakkede oksekød ved god varme i en gryde
  • Tilsæt strimlet spidskål og steg videre til kålen er faldet sammen. Den må gerne stadig være lidt sprød.
  • Bland ingredienserne til saucen sammen og tilsæt den. Bland det hele godt sammen.
  • Skru ned til middelvarme og tilsæt peberfrugt i tern. Steg et par minutter til de er møre, men stadig har bid.
  • Server med ris og drysset med snittet forårsløg og sesam.