Go Back
+ servings
Rösti med champignon og ærtepure
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Røsti med smørstegte champignon og ærtepure

En sprød røsti stegt på panden og serveret med smørvendte champignoner og ærtepure er fantastisk tilbehør til f.eks. en steg. Røstien kan dog også sagtens stå alene som en lækker vegetarret.
Antal: 4 Personer som tilbehør

Ingredienser

Rösti

  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 1 spsk persille kan udelades
  • salt og peber
  • 1 spsk flydende margarine

Smørristede champignon

  • 250 g champignon
  • 1 spsk smør
  • salt og peber

Ærtepure

  • 200 g grønne ærter fra frost
  • 1 dl creme fraiche 9% eller 18%
  • 1 spsk citronsaft kan erstattes af limesaft
  • salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Skrælkartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet ellers en foodprocessor.
  • Læg de revne kartofler i en stor skål med koldt vand og skyl dem godt igennem.
  • Tag dem op, dryp så meget vand som muligt af og slyng dem godt i et rent viskestykke.
  • Pil løget og riv også det på rivejernet
  • Skyl persillen og hak den middelgroft
  • Bland kartofler med løg og persille. Tilsæt salt og peber efter smag.
  • Varm en pande op med den flydende margarine. Jo større pande, jo tyndere og mere sprød kan röstien blive. Min pande er en slip-let pande på 26 cm.
  • Kom kartoffelmassen på panden og pres den flad med en spartel.
  • Lad röstien stege ved høj varme i ca. 15 minutter. Varmen skal dog ikke være så høj, at röstien brænder på!
  • Læg en tallerken over röstien. Vend panden om, så röstien kommer til at ligge på tallerkenen med den stegte side opad. Stil panden tilbage på varmen, tilføj evt lidt mere fedtstof og lad röstien glidefra tallerkenen ved på panden med den ustegte side nedad.
  • Steg röstien i yderligere ca. 10 minutter til undersiden er brun og röstien hænger godt sammen.

Smørristede champignon

  • Skyl champignon og skær dem i skiver
  • Varm en pande op og læg champignon på.
  • Steg ved god varme i ca. 5 minutter til de har "smidt" væden og så småt begynder at blive brune
  • Tilsæt smør og rist champignonerne brune ca 5 minutter mere
  • Smeg til med salt og peber

Ærtepure

  • Tø ærterne op. Det kan gøre ved at komme dem i en skål og hælde kogende vand på, bare til det lige præcis dækker. Lad dem stå et par minutter inde vandet sies fra.
  • Blend ærterne i en blender, i en minihakker eller med en stavblender til en grov mos.
  • Tilføj creme fraiche og citronsaft til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og hvid peber.

Servering

  • Læg röstien på et fad. Fordel champignon derover og læg ærtepureen i midten.