Skrælkartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet ellers en foodprocessor.
Læg de revne kartofler i en stor skål med koldt vand og skyl dem godt igennem.
Tag dem op, dryp så meget vand som muligt af og slyng dem godt i et rent viskestykke.
Pil løget og riv også det på rivejernet
Skyl persillen og hak den middelgroft
Bland kartofler med løg og persille. Tilsæt salt og peber efter smag.
Varm en pande op med den flydende margarine. Jo større pande, jo tyndere og mere sprød kan röstien blive. Min pande er en slip-let pande på 26 cm.
Kom kartoffelmassen på panden og pres den flad med en spartel.
Lad röstien stege ved høj varme i ca. 15 minutter. Varmen skal dog ikke være så høj, at röstien brænder på!
Læg en tallerken over röstien. Vend panden om, så röstien kommer til at ligge på tallerkenen med den stegte side opad. Stil panden tilbage på varmen, tilføj evt lidt mere fedtstof og lad röstien glidefra tallerkenen ved på panden med den ustegte side nedad.
Steg röstien i yderligere ca. 10 minutter til undersiden er brun og röstien hænger godt sammen.